Головна Новини Здоров'я наше тіло Що категорично не можна робити перед сном
commentss НОВИНИ Всі новини

Що категорично не можна робити перед сном

5 речей, які не рекомендується робити на ніч

18 грудня 2020, 12:00
Поділіться публікацією:

Щоб забезпечити собі міцний і здоровий сон, а на ранок не відчувати себе втомленим і не виспаним, потрібно як слід підготуватися. Важливо пам'ятати про ті речі, які перед сном робити категорично не можна.

Що категорично не можна робити перед сном

ФОТО: reminder.media

Пити чай і каву

Ці напої вкрай не рекомендується вживати перед тим, як ви збираєтеся лягти спати. У зв'язку з тим, що і в каві та в чаї міститься кофеїн, ваш сон може бути порушений. Див по собі кофеїн пригнічує вироблення гормону мелатоніну, який сприяє переходу в глибоку фазу сну.

Сидіти в соцмережах

Якщо перед сном ви активно ведете листування і водночас захоплені читанням різних новин, в організмі починає вироблятися адреналін. Це означає, що організм починає спати. Це призводить до зниження працездатності. Крім того. Якщо регулярно так робити, то незабаром може почати розвиватися тривожно-депресивний стан.

 Їсти шоколад

Перед сном не рекомендується вживати шоколад у зв'язку з тим, що він, так само як і кава з чаєм, містить кофеїн. Крім того, в цьому продукті міститься така речовина як теобромін, яке збільшує частоту серцевих скорочень. Це може привести вас в підсумку до безсоння.

Нагрівати кімнату

На ніч не радиться нагрівати приміщення, в якому ви будете спати. Це пов'язано з терморегуляцією нашого організму. Ідеально комфортною температурою для сну вважається 16 градусів.

Курити

Нікотин прискорює серцебиття і підвищує тиск крові. Плюс до всього, він ще й сприяє підвищенню концентрації глюкози в крові. Спочатку це додає енергії та бадьорості. Однак цей ефект дуже швидко проходить, а на зміну йому може прийти безсоння.

Варто пам'ятати, що відмова всього від декількох шкідливих та регулярних звичок, які ви робите на ніч, зможе подарувати вам здоровий і міцний сон.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про 8 речей, які категорично не можна робити на голодний шлунок, а також про те, які п'ять продуктів не можна їсти кілька днів поспіль.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини