Головна Новини Здоров'я наше тіло 8 речей, які категорично не можна робити на голодний шлунок
commentss НОВИНИ Всі новини

8 речей, які категорично не можна робити на голодний шлунок

8 речей від яких варто відмовитися на голодний шлунок

17 грудня 2020, 17:46
Поділіться публікацією:

Для того, щоб протягом дня відчувати енергію і хороше самопочуття важливо обов'язково поснідати. Але, якщо так вийшло, що з ранку поїсти не вийшло та у вас порожній шлунок, важливо знати, які речі не рекомендується робити в такому стані, щоб не погіршити ситуацію.

8 речей, які категорично не можна робити на голодний шлунок

ФОТО: З відкритих джерел

1.   Жуйка

Жуйка на голодний шлунок — вірний шлях до гастриту або виразки. Під час вживання жуйки виділяється слина, яка має лужну реакцію. При попаданні її в шлунок, в ньому відразу ж знижується кислотність. Слідом починає вироблятися шлунковий сік, який містить соляну кислоту. В першу чергу це впливає на стінки шлунка. Якщо регулярно вживати жуйку на голодний шлунок і стінки шлунка постійно будуть піддаватися роздратуванню, це посприяє до розвитку виразки або гастриту.

2.   Кава

Випитий відразу після пробудження кави, та ще й на голодний шлунок, не принесе людині ніякої користі, а навіть зовсім навпаки. Ранкова кава завдає удар відразу за трьома системам: нервової; травної; кровоносної. Через деякий час після пробудження в організмі починає вироблятися кортизол, який відповідає за уважність, стрес, регулює рівень глюкози в крові; активує мозкову діяльність. Кава своєю чергою гальмує дію кортизолу. Якщо регулярно вживати каву на голодний шлунок, то можна буде помітити, як вранці без кави неможливо буде включитися в роботу і повністю прокинутися.

3.   Куріння

Куріння натщесерце вважається дуже небезпечним для здоров'я людини. Ситуація тут схожа з жуйкою. Під час куріння на голодний шлунок, він буквально перетравлює сам себе. У зв'язку з цим виділяється шлунковий сік, який руйнує стінки. Це призводить до виразки та гастриту.

4.   Алкоголь

Якщо випити алкоголь натщесерце, то він почне роз'їдати слизову всередині шлунка. Перші ознаки цього з'являються вже приблизно через пів години. Крім того, швидке підвищення змісту алкоголю в крові здатне посилити токсичну дію алкоголю на мозок людини.

5.   Протизапальні препарати

Приймання протизапальних препаратів на голодний шлунок можуть викликати шлункову кровотечу. Вживати препарати на голодний шлунок крім тих, які за інструкцією потрібно так приймати, категорично не можна.

6.   Цитрусові соки

Такі соки містять цитрусові кислоти. Після того як вони потрапляють в шлунок викликає печію. Крім того, це може викликати алергію. Це веде до розвитку виразки або гастриту. Тому від цитрусових соків натщесерце краще відмовитися.

7. Спорт

Важливо пам'ятати, що якщо ви хочете з ранку сходити на складну інтенсивне тренування, займатися на голодний шлунок категорично не можна. Через стрес в організмі рівень кортизолу підвищиться і почне зруйнувати ваші м'язи. Якщо робити так регулярно, то це призведе до некрозу скелетних м'язів.

8. Сон

Регулярний сон на голодний шлунок дуже шкодить здоров'ю. Це пов'язано з тим, що відмова в вечері негативно впливає на метаболізм. Крім того, це відбивається на рівні інсуліну і гормональному фоні. Якщо ви лягаєте спати на голодний шлунок, пам'ятайте, що ви позбавляєте свій організм таких вітамінів як D3 і B12.

Важливо пам'ятати що якщо слідувати цим простим правилам регулярно, можна убезпечити себе від виразки, гастриту та інших подібних захворювань шлунково-кишкового тракту.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що нова терапія раку продовжила життя пацієнтів вдвічі, а також про те, чим небезпечне підвищення температури тіла вечорами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини