Головна Новини Здоров'я онкологія Нова терапія раку продовжила життя пацієнтів вдвічі, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова терапія раку продовжила життя пацієнтів вдвічі, - дослідження

Вчені знайшли ефективний спосіб боротися з раком печінки

17 грудня 2020, 17:33
Поділіться публікацією:

Вчені з Університету Томаса Джефферсона представили дослідження, в якому намагалися поліпшити внутрішню променеву терапію онкологічного захворювання печінки.

Нова терапія раку продовжила життя пацієнтів вдвічі, - дослідження

ФОТО: З відкритих джерел

Під час такого методу лікування раку, в кровоносні судини печінки вводяться спеціальні радіоактивні мікросфери, які забезпечують цільове опромінення пухлини. Однак вчені відзначають досить обмежену ефективність такої терапії, і на їхню думку, необхідно посилювати ефект.

Для цього фахівці взялися за введення мікропухирців газу в ліпідну оболонку печінки і їх розрив за допомогою ультразвуку, що в результаті виявилося досить ефективним способом в боротьбі з онкологічним захворюванням.

"Ефективність опромінення підвищується шляхом фізичних і хімічних пошкоджень кровоносних судин в результаті розриву бульбашок, які роблять їх більш чутливими до радіації. Направляючи мікропухирці точно в місце пухлини вдається домогтися максимального ефекту", — сказано в дослідженні.

В експерименті вчених взяли участь 28 літніх людей, яких дослідники розділили на дві групи, і для лікування першої застосували новий комбінований метод лікування. В результаті фахівці отримали відповідь у 93% учасників експерименту. Через деякий час після терапії у пацієнтів збільшилася тривалість життя і вони рідше потребували повторних опромінень.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вчені успішно випробували нову терапію раку. Група вчених з Каролінського інституту Швеції провела дослідження, в ході якого їм вдалося розробити нові інгібітори, які порушують функцію мітохондрій в ракових клітинах.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини