Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Раціон харчування повинен бути корисним і правильно збалансованим, щоб організм збагачувався різними вітамінами та речовинами. Але є продукти, які не варто вживати щодня, тому що вони можуть нашкодити здоров'ю. Що це за продукти?
які продукти не можна їсти кожен день / Фото: Pexels
М'ясо на грилі
Попри те, що в м'ясі знаходиться багато білка і при правильному приготуванні воно зберігає низьку калорійність, вживати його щодня не варто. Готуючись на грилі цей продукт накопичує гетероциклічні аміни — сполуки, які можуть підвищити ризик розвитку онкологічних захворювань. А ось інші способи приготування м'яса менш небезпечні.
Копчена риба
Регулярне вживання копченої риби може негативно позначитися на здоров'ї людини. По-перше, в процесі копчення знищуються не всі паразити, особливо, якщо не дотримуватися певних правил приготування. По-друге, при копченні в рибі утворюються небезпечні канцерогени, які можуть викликати серйозні захворювання.
Тунець
Попри те, що тунець містить багато магнію, заліза та інших елементів, цей вид риби швидко акумулює ртуть з навколишнього середовища. Через це, щоденне вживання тунця може призвести до серцевих проблем.
Гриби
Це досить важка їжа, яка повільно перетравлюється через вміст хітину — органічної речовини, яке може уповільнити виділення шлункового соку. Цим продуктом не можна зловживати людям, у яких є проблеми зі шлунком.
Кокосове масло
Цей продукт містить тригліцериди — різновид жирів, які можуть знизити рівень загального холестерину і тим самим нашкодити роботі серцево-судинної системи, а також викликати авітаміноз і порушення гормонального фону.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти знижують ризик інфаркту у два рази.
Новини