Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
За допомогою правильного харчування наш організм насичується вітамінами, амінокислотами та цінними речовинами, які позитивно впливають на серцево-судинну систему. Експерти розповіли, які саме продукти знижують ризик інфаркту у два рази.
які продукти знижують ризик інфаркту / фото: zhenomaniya.ru
Експерти в ході дослідження з'ясували, що потрібно вживати більше темного шоколаду, в складі якого є антиоксиданти, а також калій і магній. Ці елементи покращують роботу кровоносних судин, запобігають утворенню тромбів і допомагають нормалізувати артеріальний тиск. Результати дослідження показали, що темний шоколад майже на 60% знижує ризик розвитку ішемії серця.
Також для запобігання серцевих проблем, фахівці рекомендують, додати у свій раціон оливкову олію, часник, помідори, ягоди, тому що в цих продуктах багато антиоксидантів, які борються з вільними радикалами та захищають організм від багатьох захворювань. Ще раціон слід збагатити авокадо, рибою, горіхами, бобовими та листовими овочами.
Всі ці продукти допомагають знизити рівень "поганого" холестерину в крові та покращують гнучкість судин. Наприклад, в складі часнику є алліцин — органічна сполука, яка підсилює кровообіг і скорочує навантаження на серцевий м'яз.
Нагадаємо, кардіологи стверджують, що відомі від болю в серці лікарські засоби — корвалол і валокордин викликають залежність, а також можуть серйозно нашкодити, при самолікуванні.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що сміх знижує рівень стресу і підвищує емоційний фон людини, що, в свою чергу, сприятливо впливає на роботу серцево-судинної системи.
Новини