Головна Новини Здоров'я наше тіло Що буде, якщо їсти полуницю кожен день
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде, якщо їсти полуницю кожен день

Як полуниця вплине на організм людини, якщо споживати ці ягоди кожного дня.

17 червня 2024, 16:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські базари, ринки та супермаркети масово заповнені полуницею у червні. Її сезон досить короткий — з кінця травня до початку липня, тому ми намагаємося максимально використати його, вживаючи ці ягоди щодня. Пояснюємо, я на це відреагує наш організм.

Що буде, якщо їсти полуницю кожен день

Вплив полуниці на організм людини. Фото з відкритих джерел

Вживання полуниця щодня принесе користь організму, адже вона має велику поживну цінність, і водночас низькокалорійна та не містить багато цукру. Полуниця прискорює метаболізм, крім того, ягоди містять багато антиоксидантів, харчових волокон, вітаміну С при малій калорійності – у 100 грамах лише 30 калорій.

Споживання полуниці забезпечує відчуття ситості, підтримує роботу травної системи і жовчовиділення. Тому полуниця є союзником у схудненні або підтримці задовільної фігури.

Високий вміст клітковини в полуниці також позитивно впливає на рівень двох важливих параметрів: холестерину та цукру, підвищена концентрація яких відповідає за розвиток, зокрема, серцево-судинних захворювань та цукрового діабету. Наукові дослідження показали, що регулярне вживання полуниці знижує ризик інфаркту та гіпертонії. 

Шкіра теж позитивно оцінить споживання нами полуниці. Поєднання вітаміну С, антиоксидантів і саліцилової кислоти допомагає заспокоїти запалення, стимулювати оновлення клітин і навіть захистити від ультрафіолетового випромінювання. Ці червоні ягоди, також благотворно впливають на стан нашої шкіри завдяки присутності в них вітаміну А, В2, В3 і Е, а також калію, магнію, кальцію і фосфору. 

Таким чином вживання полуниці є простим способом для покращення здоров’я людини. Однак, надмірне споживання полуниці може викликати алергічні реакції, печію, розлад шлунку та здуття живота.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лікар показав мозок чоловіка, який з'їв брудну полуницю.

Також "Коментарі" писали, що вчені назвали ягоду, яка ефективно бореться з жировими клітинами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини