Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені розповіли, яка ягода найефективніше бореться з жировими клітинами
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, яка ягода найефективніше бореться з жировими клітинами

150 грамів лохини щодня – і за кілька місяців, обіцяють дієтологи, кількість жирових клітин в організмі зменшиться на 70%

20 липня 2023, 08:50 comments1266
Поділіться публікацією:

Вчені розповіли, яка ягода найефективніше бореться з жировими клітинами

Лохина робить людину стрункішою та витривалішою (фото з відкритих джерел)

Цю ягоду вже давно рекомендують офтальмологи і онкологи. Після останніх досліджень до них доєдналися і дієтологи.

Вчені із Каліфорнійського політехнічного університету провели експеримент за участі одинадцяти непрофесійних спортсменів – велосипедистів. Він складався з кількох частин. Протягом 40 хвилин чоловіки крутили педалі на велотренажері. Перед цим у них взяли аналіз крові і сечі, потім брали кров кожні десять хвилин, а після завершення "заїзду"  знову сечу і кров.  Наступні два тижні вони щодня зїдали по 25 грам сублімованої (висушеної) лохини. В фіналі дослідження знову повторювалася 40-хвилинна вправа на велотренажері з забором аналізів.

Результат приємно здивував вчених. Після двотижневого вживання лохини під час помірного фізичного навантаження в організмі почали швидше окислятися жири. Вже за пів години активних дій на велотренажері цей процес прискорився на 43%  у порівнянні з тим, що було без лохини. Тобто жиру спалювалося майже у півтора рази більше! А от вуглеводів використовувалося менше – отже, лохина сприяла тому, щоб спалювалися в першу чергу жири.

Ще один несподіваний висновок – маркет втоми (рівень лактату в крові) теж був знижений. Це означає, що лохина не тільки добре спалює жир, а й покращує витривалість організму (щоправда, при дуже високому фізичному навантаженні її діє не настільки ефективна).

Одне з останніх досліджень властивостей цієї ягоди ( воно проводилося на тваринах, але вчені переконані, що таких самий результат покаже й на людях) продемонструвало, що лохина не просто не допускає утворення нових жирових клітин в організмі (тобто не дозволяє набирати вагу), а й спалює ті, що вже ж,  до 70-80%.

Відповідальність за боротьбу з жировими клітинами лежить на антоціанах – органічних зєднаннях класу флавоноїдів. Кілька років тому вчені виявили, що антоціани можуть запобігти ожирінню. Окрім того вони ефективні в боротьбі з онкологічними захворюваннями, знижують ризик виникнення діабету 2 типу і покращують чутливість до інсуліну.

До речі, лохина позитивно впливає і на мозок. Протестувавши 16 тисяч жінок 70+, які з’їдали лише пів чашки ягід двічі на тиждень, вчені виявили, що швидкість старіння мозку в них сповільнилась майже на два роки. А ще покращились короткочасна память та координація.  

Раніше "Коментарі" писали про те, як захистити серце в спекотні дні

 А  також про те, що в Південній Кореї молоді виплачують по 500 доларів за те, щоб не сиділа вдома



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини