Головна Новини Здоров'я наше тіло П’ять факторів, які прискорюють старіння: як їх уникнути, щоб бути молодим
commentss НОВИНИ Всі новини

П’ять факторів, які прискорюють старіння: як їх уникнути, щоб бути молодим

Дотримання цих простих порад допоможе уповільнити процес старіння та зберегти здоров'я на довгі роки.

сьогодні, 17:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Деякі повсякденні звички можуть значно прискорити процес старіння. Окрім відомих шкідливих факторів, таких як куріння та алкоголь, існують менш очевидні причини, що впливають на швидкість біологічного старіння. Портал "Коментарі" підібрав п'ять факторів, які варто враховувати, якщо ви прагнете довгої і здорової молодості.

П’ять факторів, які прискорюють старіння: як їх уникнути, щоб бути молодим

Фактори, які впливають на старіння. Фото з відкритих джерел

Соціальна ізоляція

Почуття самотності та відчуженості може прискорити старіння. За даними досліджень, люди, які мають мало соціальних контактів, частіше страждають на деменцію, серцево-судинні захворювання та депресію. Активне соціальне життя, участь у житті громади та підтримка зв’язків із близькими допомагають зберігати здоров'я і молодість.

Недостатній захист від сонця

Використання сонцезахисного крему та окулярів не лише захищає шкіру й очі від ультрафіолетового випромінювання, але й запобігає появі зморшок. Носіння великих сонцезахисних окулярів може зменшити ризик пошкодження від сонця, захистити шкіру навколо очей та зберегти її еластичність.

Малорухливий спосіб життя

Сидячий спосіб життя негативно впливає на здоров'я. Дослідження показують, що відсутність фізичної активності знижує шанси на здорове старіння. Навіть незначні щоденні вправи, такі як ходьба чи садівництво, можуть позитивно вплинути на тривалість життя. Рекомендована фізична активність – щонайменше 150 хвилин на тиждень.

Хронічний стрес

Постійний стрес сприяє запальним процесам в організмі, що пришвидшує старіння. Причини стресу можуть бути різноманітними: від фінансових труднощів до догляду за близькими. Визначте джерела стресу та намагайтеся зменшити їхній вплив на ваше життя.

Харчування

Дієта, багата на цукор та оброблені продукти, негативно впливає на метаболізм і може призводити до прискореного старіння клітин. Обирайте здорові продукти, щоб зберегти молодість та продовжити життя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що померла найстаріша жінка на планеті.

Також "Коментарі" писали про п'ять речей, які підвищують шанси прожити до 100 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини