Головна Новини Здоров'я наше тіло Померла найстаріша людина на планеті: скільки їй було років
commentss НОВИНИ Всі новини

Померла найстаріша людина на планеті: скільки їй було років

В Іспанії померла Марія Браньяс, яка вважалась найстарішою людиною.

20 серпня 2024, 15:43 comments1732
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

20 серпня, найстаріша людина в світі, іспанка Марія Браньяс Морера, померла уві сні у віці 117 років. Про смерть Марії Браньяс повідомила її родина.

Померла найстаріша людина на планеті: скільки їй було років

Померла Марія Браньяс - найстаріша людина. Фото з відкритих джерел

Марія Браньяс народилася в США в 1907 році, однак згодом переїхала до Іспанії. Як супердовгожителька Браньяс пережила дві світові війни, та дві світові пандемії — іспанського грипу та коронавірусу.

Браньяс, яка останні два десятиліття жила в будинку для літніх людей Санта-Марія-дель-Тура на північному сході Іспанії, попередила у соціальних мережах, що останнім часом почуваєтсья "слабкою". Згодом її сім’я повідомила про смерть 117 річної жінки.

"Марія Браньяс пішла від нас. Вона померла, як хотіла: уві сні, спокійно і без болю. Ми завжди будемо пам’ятати її за її поради та доброту", — повідомила родина Браньяс про смерть супердовгожительки. 

Книга рекордів Гіннеса офіційно визнала статус Браньяс, як найстарішу людину у світі в січні 2023 року. Це сталось після смерті французької черниці Люсіль Рендон, якій на той момент було 118 років.

Після смерті Браньяс найстаршою живою людиною в світі стала японка Томіко Ітоока, яка народилася 23 травня 1908 року. На разі їй виповнилося 116 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Марія Браньяс на свій 117 день народження розповіла про секрети свого довголіття.

Також "Коментарі" писали про смерть найстарішого чоловіка на планеті та п'ятірку найстаріших людей за усю історію людства. Рекордсменкою стала француженка, яка прожила 122 роки. Вона єдина людина, яка прожила понад 120 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини