Головна Новини Здоров'я наше тіло Описано найбільш тривалі симптоми коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Описано найбільш тривалі симптоми коронавірусу

Ці симптоми можуть не зникати протягом декількох місяців

9 грудня 2020, 12:15
Поділіться публікацією:

Швейцарські вчені з університету Женеви провели дослідження, в ході якого назвали найбільш тривалі симптоми у людей з коронавірусним захворюванням. На думку фахівців, вони можуть турбувати хворих протягом декількох місяців.

Описано найбільш тривалі симптоми коронавірусу

ФОТО: З відкритих джерел

У дослідження брали участь понад 650 учасників — їх стан вчені оцінювали на 30-45 день після діагностування коронавірусу. Більшу частину піддослідних складали жінки — 60%, понад 20% медичних працівників, а також 68% людей, які не входили до групи ризику захворювання. Вчені відзначили, що 62,5% серед чоловіків, які брали участь в дослідженні, навпаки входили до групи ризику.

Дослідники зафіксували, що у третини пацієнтів протягом місяця після постановки діагнозу, були зафіксовані задишка, втрата смаку та нюху, а також втома.

Результати нового дослідження підтверджують дані попереднього, в якому вчені повідомили про тривале збереження симптомів коронавірусної інфекції від 14 до 21 дня.

Нагадаємо, що раніше британські вчені розповіли, як повернути смак і нюх після коронавірусного захворювання. Експерти запевняють, що повернути найважливіші почуття можна за допомогою спеціальних тренувань.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що вчені розробили новий препарат для імунної терапії раку. Підшкірна ін'єкція препарату теклістамабу виявилася безпечною і тягне за собою відповідь у більшості пацієнтів з рецидивом або рефрактерною мієломою (захворюванням кровотворної системи, що виникають з плазматичних клітин).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини