Головна Новини Здоров'я наше тіло Не ігноруйте: названі перші симптоми хвороби нирок
commentss НОВИНИ Всі новини

Не ігноруйте: названі перші симптоми хвороби нирок

Медик з США Лінн Постон розповів про перші симптоми захворювання нирок, які не можна ігнорувати

20 квітня 2021, 09:20 comments1049
Поділіться публікацією:

Нирки — виключно важливий для благополучного життя орган нашого тіла. Але багато захворювань нирок розвиваються непомітно, оскільки симптоми починають проявлятися не відразу, а на ті, які з'являються, люди не звертають уваги.

Не ігноруйте: названі перші симптоми хвороби нирок

Як розпізнати хвороби нирок / фото: Shutterstock.com

Американський експерт Лінн Постон розповів, які перші симптоми хвороб нирок повинні стати "тривожним" дзвіночком. В першу чергу, за словами лікаря, викликати занепокоєння повинні хворобливі відчуття в області великого пальця ноги. Такий сигнал може бути наслідком починається подагри (патологія пов'язана з відкладенням солей сечової кислоти, які кристалізуються в тканинах і впливають на ураження суглобів, — прим. авт.). У таких випадках, найчастіше страждає великий палець на нижній кінцівці. Така проблема може розвинутися, якщо ниркам не вдається ефективно виконувати свої функції по фільтрації сечової кислоти. В результаті вона накопичується в крові. Але до подагри може привести й зловживання алкоголем.

Відзначимо, що розпізнати хворобу нирок можна і по болю в області спини — під ребрами, праворуч або ліворуч від хребта. Біль може поширюватися і на інші області — живіт або пах. Не варто терпіти, в таких випадках потрібно терміново звернутися до фахівця.

Набряклість, зниження вироблення сечі, сухість і свербіж шкіри, втрата апетиту, каламутна сеча, температура, нудота, постійне відчуття втоми — всі ці симптоми також можуть вказувати на те, що ваші нирки дали збій. Якщо ви помітили ці симптоми, тоді потрібно записатися до нефролога або уролога і пройти обстеження.

Нагадаємо, які три речовини "вбивають" нирки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як уникнути появи каменів у нирках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини