Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар назвала три речовини, які «вбивають» нирки
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвала три речовини, які «вбивають» нирки

У великій кількості ці речовини можуть нашкодити

18 березня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

Раціон повинен бути різноманітним і правильно збалансованим, але є продукти, якими зловживати не варто, тому що вони можуть зашкодити роботі нирок. Лікар-нефролог Тетяна Панкратенков розповіла, надлишку яких речовин в організмі потрібно оберігатися.

Лікар назвала три речовини, які «вбивають» нирки

що вбиває нирки (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що в першу чергу, потрібно стежити за кількістю солі в раціоні. Дорослій людині в день достатньо вживати не більше 2-х грамів солі (менше половини чайної ложки), але норма становить — 5 грамів. Якщо нехтувати цим дозуванням, а люди так часто роблять, тоді можуть виникнути стрибки тиску і проблеми з нирками. Так що відмовтеся від напівфабрикатів, фаст-фуду та інших продуктів, у складі яких багато солі.

Другою речовиною, яке "вбиває" нирки є фосфати. Це хімічні сполуки різних металів та фосфорної кислоти, але в помірній кількості вони не шкодять організму, більш того, вони потрібні для обміну. Однак, в солодкій газованій воді, ковбасних виробах, консервах і інших продуктах багато фосфатів, тому їх вживання серйозно б'є по нирках.

Третьою речовиною, за словами нефролога, є білок. Цей компонент дуже важливий для організму, тому відмовлятися від м'яса, сиру, риби, яєць та інших продуктів не варто, але вживати їх регулярно протягом всього дня також не рекомендується. Лікар зазначила, що якщо на сніданок, обід і вечерю з'їдати по біфштексу, то надлишок білка буде погано відбиватися на функціонуванні нирок. У день дорослій людині досить від 0,8 до 1 г білка на кілограм ваги.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які правила допоможуть уникнути проблем з нирками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини