Головна Новини Здоров'я народна медицина Дев'ять способів уникнути каменів в нирках
commentss НОВИНИ Всі новини

Дев'ять способів уникнути каменів в нирках

З проблемою утворення каменів в нирках і сечоводі стикається, за статистикою МОЗ України, кожен сьомий житель України. Сечокам'яна хвороба - це одне з найпоширеніших захворювань в урології

19 грудня 2020, 01:30
Поділіться публікацією:

Камені в нирках утворюються з речовин, розчинених в сечі. Коли сеча занадто концентрована або в нирках протікає якесь бактеріальне запалення, то починають утворюватися кристали, з яких і утворюються тверді камені.

Дев'ять способів уникнути каменів в нирках

ФОТО: З відкритих джерел

Щоб уникнути з появи:

1. Уникайте зневоднення

2. Використовуйте менше солі

3. Їжте більше продуктів, багатих кальцієм

4. Зведіть до мінімуму продукти, багаті оксалатами — це шоколад, кава, чай, бобові, картопля, арахіс, буряк, продукти з сої, пшениця.

5. Пийте апельсиновий сік

6. Їжте менше червоного м'яса

7. Обмежте споживання цукру і газованої води

8. Вживайте більше овочів і зелені

9. Обмежте алкоголь На думку медиків, дотримання цих правил допоможе уникнути утворення каменів в нирках.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в Україні багато дітей і дорослих коштують на черзі на донорство, деякі кілька років, а деякі, на жаль, помирають так і не дочекавшись здоровий орган. Найважче, коли стосується здоров'я дитини. Для ще одну дитину з'явилася надія на пересадку. Донором став 38-річний чоловік, який загинув після черепно-мозкової травми. Рішення про донорство взяли його родичі. Родичі вирішили зробити важливий крок і подарувати на здорове життя якійсь дитині. Для багатьох людей — це важкий крок, віддати органу близької людини на донорство, але деякі розуміють, що можна подарувати довге життя якоїсь людини. Про операції повідомила засновник всеукраїнської платформи донорства "IDonor" Ірина Заславець. Кроме малышки с почечной недостаточностью органы донора спасли жизнь еще трем людям. Человек после смерти пожертвовал своими  органами, чтобы  другие люди жили.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://mic.dp.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини