Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо точну кількість кроків в день для довголіття
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо точну кількість кроків в день для довголіття

Фізична активність - важлива складова довголіття

2 березня 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Експерти кажуть, що для зміцнення здоров'я і збільшення тривалості життя важливо регулярно займатися фізичною активністю, зокрема пішими прогулянками. Існує думка, що в день потрібно зробити 10 тисяч кроків. Але звідки взялася ця цифра і чи відповідає вона дійсності?

Названо точну кількість кроків в день для довголіття

скільки кроків потрібно проходити в день (фото з відкритих джерел)

Фахівці в галузі охорони здоров'я заявили, що немає ніякої необхідності в день проходити 10 тисяч кроків. Їх кількість не є головним показником або орієнтиром фізичного здоров'я. Ця цифра — результат маркетингу, а не наукових досліджень. Вона з'явилася, коли японська компанія запустила свою новинку — крокомір зі слоганом: "Пройдемо 10 тисяч кроків в день".

Але дослідники Гарвардського університету вважають, що для зміцнення здоров'я і продовження життя досить в день робити 4400 кроків. При цьому ризик передчасної смерті продовжував знижуватися в міру збільшення їх числа, але стабілізувався на рівні приблизно 7500 кроків в день. Вчені відзначили, що піші прогулянки бажано доповнювати більш енергійними вправами.

Інші дослідники заявили, що гуляти по свіжому повітрю потрібно із задоволенням, а не просто для підрахунку кроків. За їх словами, піші прогулянки сприятливо впливають на організм, зокрема знімають стрес, тривогу й приводять у норму артеріальний тиск та інші показники здоров'я.

Нагадаємо, що вчений Сеітіро Цугане розповів, в чому полягає секрет довголіття японців.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американський фахівець Френк Ліпман розповів, які прості правила допоможуть зміцнити організм та збільшити тривалість життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини