Головна Новини Здоров'я наше тіло Стало відомо, в чому полягає секрет довголіття японців
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, в чому полягає секрет довголіття японців

Нічого надприродного!

28 серпня 2020, 10:57 comments1355
Поділіться публікацією:

Вчені вивчають феномен довгого життя японців ще з другої половини 20 століття. Детальніше про це розповів керівник Центру вивчення суспільства і здоров'я в Національному центрі досліджень онкології Сеітіро Цугане, пише видання golos.

Стало відомо, в чому полягає секрет довголіття японців

Стало відомо, в чому полягає секрет довголіття японців. Фото: unsplash.

Ні для кого не секрет, що міцне здоров'я японців може для багатьох послужити хорошим прикладом. Секрет їх довголіття досить простий: їсти корисну їжу і регулярно займатися фізичними навантаженнями.

 Оскільки це морська країна, у щоденному раціоні довгожителів багато риби та морепродуктів. Вживання всіляких їх видів та водоростей стало для них чимось абсолютно буденним. Як ми знаємо, в рибі міститься багато жирних кислот Омега-3, йоду і фосфору.

Солодощі японці люблять, але вживають їх у мінімальній кількості. Десерти в Японії несолодкі та низькокалорійні (наприклад, шоколад і мойчі, місцеве морозиво, яке виготовляється з рису), але навіть їх вони замінюють фруктами. На столі часто можна побачити редьку, капусту, яблука, мандарини, виноград або диню.

Японія — це країна чаювання. Зелений чай, який люди п'ють протягом дня і перед сном, допомагає побороти старіння і зайву вагу. Чай не калорійний  і містять антиоксиданти.

І, звичайно ж, регулярна фізична активність. Японці зробили спорт невіддільною  своєї щоденної рутини. Вранці в будь-якому парку можна побачити багато людей різного віку: від найменших до літніх. Вони роблять зарядку, бігають, катаються на велосипеді. А ще багато ходять пішки, гуляючи на свіжому повітрі.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, не можна сидіти на місці: чому це погано впливає на мозок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини