Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо смертельні дози популярних продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо смертельні дози популярних продуктів

Неправильне дозування може перетворити будь-яку їжу на смертельну отруту

18 січня 2021, 13:52 comments2436
Поділіться публікацією:

Навіть найкорисніша їжа здатна стати смертельною отрутою для людини. Звичайно, якщо вжити її в забороненій кількості. У кожного продукту є своє обмеження споживання.

Названо смертельні дози популярних продуктів

Скільки і чого не можна їсти, щоб не померти - фото: з відкритих джерел

Отже, в яких же обсягах не можна вживати ту чи іншу їжу, щоб не нашкодити своєму здоров'ю або ж зовсім не померти. Ми назвемо 5 популярних продуктів, з якими більшість людей стикається щодня.

1. Вода

Напевно, кожен знає, що в день потрібно випивати певну кількість води. Однак випивши 7 літрів води можна померти. Нирки не зможуть обробити таку кількість рідини та вивести її з організму. Результатом може бути набряк внутрішніх органів, головного мозку і зупинка дихання.

Названо смертельні дози популярних продуктів - фото 2

2. Кава

Багато хто не уявляє свого дня чашки кави, а може і кількох чашок. Однак мало хто знає вбивчу дозу цього напою. Смертельною дозою вважається 113 кавових чашок (по 250 мл). Варто відзначити, що в цьому випадку людина, швидше за все, помер би не від передозування кофеїну, а від водного отруєння: 113 чашок  — це майже 30 літрів води.

Названо смертельні дози популярних продуктів - фото 3

3. Шоколад

У шоколаді міститься невелика кількість теоброміну. це могутній засіб, що стимулює центральну нервову систему. У разі, якщо людина з'їсть 85 плиток шоколаду (майже 10 кг) за один раз, це призведе спочатку до нудоти та діареї, потім до епілептичного припадку, потім до внутрішньої кровотечі, інфаркту міокарда і, нарешті, до смерті.

Названо смертельні дози популярних продуктів - фото 4

4. Алкоголь

Для здорового чоловіка смертельною дозою буде 1,25 літра 40% алкоголю. Це 27 шотів за 45 мл. Однак це станеться тільки в тому випадку, якщо чоловік зможе випити все це протягом години і його не знудить.

Названо смертельні дози популярних продуктів - фото 5

5. Сіль

Щоденна норма солі становить приблизно 2,8 грама. Смертельна доза солі становить 255 грамів за один присід (приблизно 48 чайних ложок). Якщо хтось вирішить вибрати цей спосіб самогубства, це буде дійсно гідний жалю вибір, тому що смерть буде болісною і довгою.

Названо смертельні дози популярних продуктів - фото 6


Варто пам'ятати, що з будь-яким продуктом, навіть найкориснішим, не можна переборщувати. Якщо все вживати в міру, то можна убезпечити себе від проблем зі здоров'ям.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що медики розкрили несподівану користь ананасового соку, а також про те, що лікарі назвали найгірший час для вживання алкоголю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини