Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо органи, які починають старіти в молодому віці
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо органи, які починають старіти в молодому віці

Найшвидше старіють два органи

сьогодні, 13:06
Поділіться публікацією:

Швидкість старіння різних органів людини варіюється залежно від великої кількості факторів, таких як генетика, спосіб життя та вплив довкілля. Проте, згідно з науковими дослідженнями, є органи, які починають старіти раніше за інші. Портал “Коментарі” розповідає, які органи першими відчувають вплив віку. 

Названо органи, які починають старіти в молодому віці

Ілюстративне фото

Мозок є одним з органів, який старіє найшвидше. Згідно з Національним інститутом старіння (NIA), мозкові функції починають змінюватися вже в 30-річному віці. У процесі старіння мозку спостерігається зменшення кількості нейронів і зв'язків між ними, що може призводити до погіршення пам'яті, здатності до навчання та когнітивних функцій загалом. Втрата сірої речовини, яка відповідає за обробку інформації, також є показником старіння мозку​.

З віком у мозку накопичуються білкові відкладення, такі як бета-амілоїд, що є передвісником нейродегенеративних захворювань, наприклад, хвороби Альцгеймера. Крім того, підвищений рівень кортизолу — гормону стресу — може впливати на роботу мозку, прискорюючи старіння. Систематичний стрес та хронічна втома також є факторами, що сприяють деградації мозкових клітин.

Шкіра також є органом, який починає старіти досить рано, часто вже у 20-30-річному віці. За даними Американської академії дерматології (AAD), шкіра піддається впливу ультрафіолетових променів, забруднень довкілля та інших зовнішніх факторів, які призводять до втрати колагену та еластичності. Це спричиняє появу зморшок, сухості та зниження пружності. Шкіра також стає тоншою і менш здатною до відновлення з віком.

Зниження рівня колагену, яке починається вже після 25 років, є однією з ключових причин старіння шкіри. Це призводить до зменшення її здатності відновлюватися та підтримувати еластичність. Крім того, фотостаріння, викликане сонячним випромінюванням, є одним з головних факторів, що пришвидшують процес старіння шкіри.

Тож мозок і шкіра є органами, які старіють швидше за інші органи.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, у якому віці збільшується кількість родимок на тілі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини