Головна Новини Здоров'я наше тіло У якому віці на тілі збільшується кількість родимок
commentss НОВИНИ Всі новини

У якому віці на тілі збільшується кількість родимок

Від чого залежить кількість родимок на тілі

сьогодні, 11:50
Поділіться публікацією:

Родимки, або невуси, є звичайним явищем на шкірі людини. Вони можуть з'являтися в будь-якому віці, але найбільше їх утворюється в дитинстві та підлітковому віці. Згідно з даними Американської академії дерматології, більшість родимок з'являються до 20 років, хоча деякі можуть з'являтися і пізніше.

У якому віці на тілі збільшується кількість родимок

Ілюстративне фото

Портал “Коментарі” розповідає про основні фактори, які впливають на появу родимок:

Генетика відіграє ключову роль у визначенні кількості родимок, які можуть з'явитися на тілі. Якщо у батьків багато родимок, то ймовірність того, що у дітей їх буде багато, також висока.

Сонячне випромінювання є також важливим фактором. Ультрафіолетові промені можуть стимулювати утворення нових родимок, особливо в дитинстві та підлітковому віці, коли шкіра більш чутлива до сонця. Тому важливо захищати шкіру від надмірного впливу сонця, використовуючи сонцезахисні креми та одяг.

Гормональні зміни також можуть впливати на утворення родимок. Наприклад, під час вагітності або підліткового віку, коли рівень гормонів змінюється, може з'явитися більше родимок. Це пояснюється тим, що гормони можуть стимулювати активність меланоцитів – клітин, що виробляють пігмент меланін, який і утворює родимки.

З віком кількість нових родимок зазвичай зменшується. Після 30 років нові родимки з'являються рідше, а деякі з існуючих можуть зникати або змінюватися. Це пов'язано з тим, що активність меланоцитів знижується з віком.

Отже, найбільша кількість родимок з'являється в дитинстві та підлітковому віці, а після 30 років їх утворення значно зменшується. 

Однак варто пам'ятати про важливість перевірки своїх родимок та звертатися до дерматолога у разі будь-яких змін, щоб запобігти можливим проблемам зі здоров'ям.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв про перші симптоми онкозахворювань, які часто ігнорують. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини