Головна Новини Здоров'я онкологія Небезпечні симптоми, які попереджають про розвиток онкозахворювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечні симптоми, які попереджають про розвиток онкозахворювання

На які симптоми потрібно звернути увагу, щоб вчасно виявити онкологічне захворювання

сьогодні, 18:30
Поділіться публікацією:

Онкологічні захворювання часто починаються непомітно, і перші симптоми людина може просто проігнорувати. Вчасне виявлення раку підвищує шанси на успішне лікування, тому портал “Коментарі” повідомляє, які ознаки можуть бути ранніми сигналами хвороби.

Небезпечні симптоми, які попереджають про розвиток онкозахворювання

Ілюстративне фото

Раптова втрата ваги без змін у харчуванні чи фізичній активності може бути ознакою раку. Найчастіше це пов'язано з раком шлунка, підшлункової залози, легенів або стравоходу.

Кашель, що триває більше кількох тижнів і не пов'язаний із застудою, може свідчити про рак легенів або горла. Зміни в голосі, такі як хрипота, також можуть бути симптомом онкології.

Хронічна втома, яка не минає після відпочинку, може свідчити про рак крові або товстої кишки. Такий вид втоми часто списують на стрес або перевтому, хоча це може бути ознакою серйозної хвороби.

Несподівані кровотечі, такі як кров у сечі, калі або незвичні вагінальні виділення, можуть бути попередженням про рак сечового міхура, товстої кишки, матки чи шийки матки.

Наявність ущільнень на тілі, зокрема в грудях, шиї або пахвах, можуть бути ранньою ознакою раку. Вони зазвичай безболісні, але потребують уваги, якщо не зникають.

Будь-які зміни в родимках, які ростуть, змінюють форму або колір, можуть бути ознакою меланоми. Також небезпечними є нові плями або виразки, які не загоюються.

Постійні проблеми з ковтанням можуть вказувати на рак стравоходу або горла, особливо якщо їх пояснюють інфекціями, а симптоми не минають.

Постійні запори, діарея чи проблеми з сечовипусканням можуть сигналізувати про рак товстої кишки, простати чи сечового міхура. Ці симптоми часто залишаються непоміченими через їх схожість із менш серйозними станами.

Вчасне розпізнавання ранніх ознак раку може врятувати життя. Якщо ви помітили щось незвичне, важливо не зволікати зі зверненням до лікаря для діагностики.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв про перші симптоми варикозного розширення вен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини