Головна Новини Здоров'я наше тіло Названі вітаміни, які позбавлять вас від випадіння волосся
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі вітаміни, які позбавлять вас від випадіння волосся

Випадіння волосся є досить поширеною проблемою, проте позбутися її, як виявилося, можна простіше простого.

15 грудня 2022, 01:25 comments4078
Поділіться публікацією:

Випадіння волосся – це природний процес, пов'язаний з оновленням шкірних покривів. У середньому людина щодня втрачає від 50 до 100 волосків, і цей показник вважається нормою.

Названі вітаміни, які позбавлять вас від випадіння волосся

Випадіння волосся/ Фото з відкритих джерел

Однак бувають випадки, коли кількість випадаючого волосся стає набагато більшою і переходить усі допустимі межі. У такій ситуації потрібно визначити причину того, що відбувається, і проконсультуватися з фахівцем.

Самостійно ж ви можете переглянути свій щоденний раціон і почати посилено приймати вітаміни D і E, які вважаються основним будівельним елементом здорового та міцного волосся.

Причини випадіння волосся:

— гормональні збої

— проблеми із щитовидною залозою

— синдром хронічної втоми та стрес

— хіміотерапія

— вплив на організм шкідливих хімічних чи радіоактивних речовин

— дефіцит вітамінів та незбалансоване харчування

— суворі дієти та ослаблений імунітет

— неправильний догляд за волоссям: часте фарбування агресивними фарбами, хімічна завивка, використання "прасок" для волосся та щоденне сушіння феном.

Які вітаміни допоможуть зупинити випадіння волосся:

Обов'язково почніть приймати вітаміни E і D або вітамінно-мінеральні комплекси, які їх містять. Це допоможе зупинити випадіння волосся і зробить його густим, блискучим і здоровим.

Також рекомендується додати до раціону овочеві соки. Це сприятиме росту волосся. Зупинити процес надмірного випадіння шевелюри здатний правильний, збалансований раціон із достатньою кількістю овочів, фруктів та білкових продуктів. Відмовтеся від суворих дієт та почніть харчуватися правильно. Їжте дрібно і малими порціями. Замініть усі шкідливі продукти більш здоровими аналогами: майонез – сметаною, фастфуд – рисом або гречкою з курячою грудкою та салатом, а солодкі газовані напої – соками та водою з лимоном.

Також фахівці радять звернути увагу на Омега-3, які містять багато вітаміну Е, а іноді й вітамін D, які є основою здорового волосся.

Вітамін С взагалі можна приймати без консультації з лікарем, оскільки саме він бере участь у всіх процесах поліпшення росту волосся, а також запобігає появі сивини.

Раніше "Коментарі" писали про те, як швидко позбутися печії: дієві методи. У розвинених країнах печія зустрічається у 20-50% населення, проте цей стан не є нормою і може сигналізувати про серйозні "негаразди" в організмі.

Читайте також: Які продукти допомагають позбавитися головного болю: дієтолог розкрила секрет. Кожен із нас хоч раз у житті стикався з раптовими нападами сильного головного болю. Це може бути сигналом для того, щоб ви задумалися про свій раціон і переглянули його.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини