Головна Новини Здоров'я наше тіло Мікросни: що це і чому вони небезпечні
commentss НОВИНИ Всі новини

Мікросни: що це і чому вони небезпечні

Під час мікросна людина може не розуміти, що частина його мозку в цей момент спить

18 січня 2021, 09:59 comments1485
Поділіться публікацією:

Коли ви спите, але ваш мозок через сильну стомлюваність починає засинати, це може привести до поганих наслідків. Після цього, зазвичай, складно пригадати деякі деталі того, що відбувалося з вами буквально недавно. Наприклад, частково не пам'ятати, як дісталися з роботи додому. Або ж, що зайшли в магазин за продуктами, виконали якусь завдання і т.д. Все це може свідчити про те, що у вас був мікросон.

Мікросни: що це і чому вони небезпечні

Мікросни виникають через недосипання - фото: з відкритих джерел

Мікросон — це короткий мимовільний епізод втрати свідомості, що триває від швидкоплинного моменту до декількох секунд. Під час цього досить дивного стану ваші очі можуть бути відкриті, ви можете сидіти прямо і навіть виконувати завдання, але деякі області вашого мозку повністю відключені. Іншими словами, ви можете думати, що спите, але насправді частини вашого мозку сплять.

Віце-президент з маркетингу і комунікацій Ради щодо поліпшення сну Мері Хелен Роджерс розповіла, що мікросон може виникнути без попередження, в будь-який час дня, найчастіше, коли ви недосипаєте. Він також тісно пов'язаний з виконанням нудного, монотонного завдання.

Також наголошується, що мікросон є небезпечним. Це пов'язано з тим, що в цьому напівсонному стані у нас набагато більше шансів зробити критичні помилки. У цей момент страждає ваша реакція, а також здатність звертати увагу. Дослідники стверджують, що багато нещасних випадків зі смертельними наслідками, таких як крах трамвая в Лондоні у 2016 році, і трагічні катастрофи були пов'язані з мікросном.

Найкращий спосіб запобігти мікросну — це отримувати досить якісного сну щоночі, щоб ви могли повноцінно функціонувати протягом дня і не відчувати втоми. Однак якщо ж виходить так, що у вас немає можливості приділяти сну стільки часу, то потрібно дозволяти собі подрімати. У момент, коли відчуваєте сильну втому, потрібно подрімати 20 хвилин. Це допоможе зарядити ваш мозок, щоб ви були уважними протягом більш тривалого проміжку часу.

Варто пам'ятати, що постійний недосип дуже шкодить вашому здоров'ю. Приділяючи сну 8 годин, вам не потрібно буде замислюватися про таку проблему, як мікросон.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про п"ять продуктів, яких слід уникати взимку, а також про найнебезпечнішу реакцію організму на алергени, здатну призвести до смерті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини