Головна Новини Здоров'я наше тіло Медики назвали гіршу їжу перед тренуванням
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали гіршу їжу перед тренуванням

Доктор медичних наук Емі Гудсон зазначила, що перед тренуванням краще відмовитися від смаженої їжі, тому що вона викликає відчуття тяжкості

15 червня 2021, 23:20
Поділіться публікацією:

Якщо хочете, щоб ваші заняття спортом були ефективними, подбайте про правильний режим харчування. Доктор медичних наук Емі Гудсон розповіла, яку їжу слід виключити перед тренуванням.

Медики назвали гіршу їжу перед тренуванням

Що краще не їсти перед тренуванням (фото з відкритих джерел)

Як правило, експерти рекомендують перед заняттями спортом не їсти 1,5-2 години, тому що переповнений шлунок буде заважати повноцінному тренуванню: кровопостачання буде направлено не до працюючих м'язів, а до шлунково-кишкового тракту. Якщо ж складно протриматися без їжі перед заняттями, тоді постарайтеся зробити так, щоб страва була легкою і низькокалорійною. Особливо лікар радить відмовитися від смаженої їжі, тому що вона викликає відчуття тяжкості й впливає на ефективність тренування.

За словами експерта, тип їжі, який ви вибираєте, сильно впливає на рівень енергії протягом дня, а це важливий фактор, якщо ви плануєте вичавлювати максимум під час фізичної активності.

Результати одного дослідження довели, що на рівень сонливості та бадьорості впливає певний раціон, особливо, якщо він складається з продуктів, в складі яких багато жирів.

Замість смаженої їжі Гудсон рекомендує перед тренуванням, вживати складні вуглеводи й нежирний білок за кілька годин до походу в спортзал.

Нагадаємо, що на здоров'я нашого організму впливає не тільки сама їжа, але і те, що ми робимо після її прийняття. Є три звички, яких варто уникати після ситної трапези, щоб не виникало дискомфорту і шлунок працював як годинник. Про що мова?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що після ситного обіду хочеться лягти та трошки подрімати. Експерти твердять, що такого ні в якому разі робити не варто, тому що можуть з'явитися проблеми з травленням. Але чому тоді після їжі так хочеться спати?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини