Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Три речі, які не варто робити після прийому їжі
commentss НОВИНИ Всі новини

Три речі, які не варто робити після прийому їжі

Американські дослідники розповіли, яких трьох речей не можна робити після прийому їжі

8 квітня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

На здоров'я нашого організму впливає не тільки сама їжа, але і те, що ми робимо після її прийняття. Є три звички, яких варто уникати після ситної трапези, щоб не виникало дискомфорту і шлунок працював як годинник. Про що йдеться?

Три речі, які не варто робити після прийому їжі

Що не можна робити після прийому їжі (фото з відкритих джерел)

Не чистьте зуби

Американські фахівці з Клініки Майо відзначили, що чистити зуби протягом 30 хвилин після їди не можна, особливо, якщо ви вживали кислі продукти (цитрусові), тому що це може пошкодити зубну емаль. Замість цього краще випийте склянку звичайної води.

Не лягайте спати

Погодьтеся, що після щільної трапези хочеться прилягти та відпочити, але експерти категорично не рекомендують цього робити. А все тому, що травлення повинно відбуватися в вертикальному, а не горизонтальному положенні. Відпочинок відразу після прийому їжі може спровокувати печію, особливо, якщо ви вживали смажені та жирні страви.

Не займайтеся спортом

Фізичні вправи або надмірна активність після їди не дуже хороша ідея, через те, що вона може спровокувати розлади шлунка або м'язові спазми. Якщо ви щільно поїли, почекайте 3-4 години. Якщо ви перекусили, тоді почекайте 1-2 години, перш ніж почати тренування.

Нагадаємо, американські дослідники говорять, що не завжди нічні прийоми їжі шкодять організму, адже все залежить від способу життя людини. Хто ж може дозволити собі нічний перекус і об 11 годині вечора?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар Зухра Алієва розповіла, скільки повинні тривати перервами між прийомами їжі й в цілому, скільки разів в день їх потрібно влаштовувати, щоб бути ситим і здоровим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини