Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Скільки часу має проходити між прийомами їжі
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки часу має проходити між прийомами їжі

Добовий раціон вимагає декількох прийомів їжі та перекусів

17 лютого 2021, 18:40
Поділіться публікацією:

У кожної людини свій режим харчування, комусь вдається правильно вживати їжу протягом дня, а комусь варто над цим ще попрацювати. Лікар Зухра Алієва розповіла, скільки повинні тривати перервами між прийомами їжі й в цілому, скільки разів в день їх потрібно влаштовувати.

Скільки часу має проходити між прийомами їжі

як приймати їжу (фото з відкритих джерел)

За словами фахівця, в середньому оптимальні перерви між їжею повинні бути не менше 3 і не більше 4-4,5 годин, оскільки за цей час їжа в шлунку встигає повністю перетравитися і засвоїтися. Цього часу достатньо для того, щоб печінка і підшлункова залоза, які синтезують секрет для полегшення перетравлення, змогли підготуватися до наступного прийому їжі. Коли проміжки понад 4,5 і 5 годин, тоді секрет застоюється в протоках і може спровокувати порушення шлунково-кишкового тракту.

Крім цього, при тривалій перерві почуття голоду посилюється, тому є ризик переїдання. Якщо вибудувати правильний режим харчування, то ваш апетит буде в нормі, як і робота всіх органів травлення.

Лікар також зазначила, що в день рекомендується влаштовувати 3-4 прийоми їжі та кілька перекусів — вони необхідні для того, щоб тримати під контролем почуття голоду. Але перекус повинен бути легким і поживним.

Нагадаємо, американські дослідники говорять, що нічні прийоми їжі не шкодять організму, адже все залежить від способу життя людини. Люди, які звикли лягати спати дуже пізно, можуть дозволити собі нічний перекус і об 11 годині вечора.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що існує список речей, які не можна робити відразу після ситного прийому їжі, щоб не набирати зайві кілограми та залишатися здоровим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини