Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар пояснив, чому після їжі хочеться спати
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар пояснив, чому після їжі хочеться спати

Сонливість з'являється в результаті переїдання

11 червня 2020, 14:40 comments2403
Поділіться публікацією:

Погодьтеся, що після ситного обіду хочеться лягти і трішки подрімати. Експерти твердять, що такого ні в якому разі робити не варто, тому що можуть виникнути проблеми з травленням. Але чому тоді після їжі так хочеться спати?

Лікар пояснив, чому після їжі хочеться спати

Відомо, що обід чудово поєднує в собі активний час і максимальний заряд енергії, але в цей час також прокидається звірячий апетит, особливо, якщо не було легкого перекусу. Багато людей в обідній час не можуть стримати голод, а тому не контролюють свою порцію. А це в свою чергу, призводить до переїдання. Коли в шлунок потрапляє велика кількість їжі, кровотік перерозподіляється і мозок отримує менше корисних речовин і кисню, ніж до трапези. В результаті ми відчуває сонливість, занепад сил і зниження працездатності.

Щоб цього уникнути, експерти рекомендують уникати переїдання. Їжу потрібно ретельно пережовувати, не відволікаючись на соціальні мережі та інші фактори. Організму потрібен час, щоб подати сигнал про насичення. Якщо ж ви вже поїли, то повернути працездатність допоможе зелений або чорний чай з лимоном (він діє м'якше, ніж кава).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не варто пити воду під час прийому їжі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини