Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар розповів про жіночу «норму» артеріального тиску
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів про жіночу «норму» артеріального тиску

На показники тиску можуть впливати багато факторів

4 березня 2021, 07:50
Поділіться публікацією:

Артеріальний тиск — важливий показник здоров'я, і в ідеалі, згідно з нормами, воно повинно бути 120 на 80. Але на цей показник впливає безліч факторів, у тому числі й вік. І як виявилося, жіноча "норма" може відрізнятися від чоловічої.

Лікар розповів про жіночу «норму» артеріального тиску

Норми артеріального тиску / фото: Fotolia / Andrei Tsalko

Спеціаліст Сьюзан Ченг розповіла, що багатьом жінкам неправильно визначають артеріальний тиск за допомогою тонометра. Результати нового дослідження показують, що помилка стосується першої цифри або систолічного артеріального тиску, який показує напругу, яка кров створює на стінках артерій.

Якщо для чоловіків в ідеалі цей показник повинен бути 120, то систолічний тиск жінок має бути не менше 110. Якщо ж він перевищує цю цифру, тоді може йти мова про початкову стадію гіпертонії, яка може викликати проблеми зі здоров'ям, якщо не вживати ніяких заходів.

Доктор зазначила, що чоловіки та жінки сильно відрізняються один від одного, тому не можна сказати, що у них можуть бути однакові норми артеріального тиску, як й інших показників.

В експерименті взяло участь понад 27 тисяч осіб. Вчені визначили, що у жінок, тиск які був вищий 110 спостерігалися проблеми з серцево-судинною системою, а ось у чоловіків такого зв'язку не виявили. Експерти кажуть, що контролювати артеріальний тиск можна і потрібно за допомогою ліків, харчування, а також фізичної активності.

Нагадаємо, лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіли, які продукти здатні підвищити тиск, а які — знизити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені розповіли про спосіб, який допоможе знизити тиск без ліків. Використовуючи його, ви навіть зможете подолати початкову стадію гіпертонії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини