Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо продукти, які впливають на артеріальний тиск
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо продукти, які впливають на артеріальний тиск

Продукти, які містять багато солі, підвищують тиск

21 лютого 2021, 08:35 comments1872
Поділіться публікацією:

Артеріальний тиск — важливий показник здоров'я, на який впливає безліч факторів, у тому числі й харчування. Дієтолог Олена Соломатіна розповіли, які продукти можуть його підвищити, а які — знизити.

Названо продукти, які впливають на артеріальний тиск

які продукти впливають на тиск (фото з відкритих джерел)

За словами фахівця, гіпертонікам краще утриматися від продуктів, які містять багато солі, тому що в її складі є натрій, здатний зв'язувати воду в організмі. Також в цей список потрапляють копченості та страви з великою кількістю спецій. Різні прянощі звужують судини та збільшують активність залоз внутрішньої секреції.

Підвищити артеріальний тиск також здатні жирні продукти, тому що в їх складі є холестерин, який утруднює кровотік.

Також дієтолог розповіла, що гіпертонікам не слід захоплюватися кавою і міцним чаєм, бо вони також можуть спровокувати тиск.

Але є й інша група продуктів, здатна привести цей показник у норму. За словами лікаря, людям, які страждають від гіпертонії необхідно зміцнювати судини, а допоможе в цьому магній, який міститься в овочах, горіхах, насінні. Наприклад, знизити тиск допомагає буряковий і морквяний соки. Сечогінні засоби також здатні нормалізувати тиск (чаї з ромашкою, пустирником), але захоплюватися ними не варто.

Олена Соломатіна каже, що правильне харчування допомагає запобігти проблемам з серцево-судинною системою, тому що продукти, які містять клітковину, магній, рутин і інші речовини, призводять артеріальний тиск в норму, виводять "поганий" холестерин і допомагають роботі печінки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені розповіли про спосіб, який допоможе знизити тиск без ліків. Використовуючи його, ви навіть зможете подолати початкову стадію гіпертонії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини