Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар пояснив, як розпізнати слабкий імунітет
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар пояснив, як розпізнати слабкий імунітет

Стан імунітету багато в чому залежить від роботи організму

1 квітня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Імунітет — це біологічна система захисту організму від інфекцій, тому її потрібно постійно зміцнювати, особливо на тлі пандемії коронавірусу. Лікар-імунолог Володимир Болібок розповів, як розпізнати слабкий імунітет у людини й що потрібно робити в таких випадках.

Лікар пояснив, як розпізнати слабкий імунітет

Знижений імунітет / фото: pixabay.com

Відзначимо, що імунна система організму захищає його від різних чужорідних речовин ззовні (вірусів, бактерій) і контролює знищення власних клітин, які вийшли з ладу або застаріли. Коли організм здоровий всі ланки імунної системи (захист від інфекції, протипухлинний імунітет, феномен імунологічної толерантності) працюють злагоджено, але дисбаланс одного з них часто призводить до різних захворювань.

Лікар розповів, що найчастіше знижений набутий імунітет спостерігається у дорослих людей, які постійно піддаються стресу, тому що в їх організмі підвищується рівень гормонів кори надниркових залоз, а вони здатні довго пригнічувати імунну систему.

Також про проблеми з імунітетом може говорити рецидивуюче одне і те ж захворювання, порушення вітамінного та мікроелементного балансу. Знижений вроджений імунітет у дітей також можна розпізнати по хронічних захворювань і по тому, наскільки часто вони загострюються.

У разі виникнення проблем з імунітетом лікар радить сходити до спеціаліста і пройти обстеження, а ще краще тестування, яке дозволяє визначити дефекти в імунній системі. Але не займатися самолікуванням, тому що воно може стати причиною небезпечних наслідків.

Нагадаємо, яка харчова звичка може нашкодити організму і викликати з боку імунітету ряд запальних реакцій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка кількість алкоголю шкодить імунітету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини