Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названа небезпечна для імунітету харчова звичка
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа небезпечна для імунітету харчова звичка

Ця звичка сприяє розвитку запалень

24 лютого 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

Імунну систему необхідно зміцнювати постійно, особливо на тлі пандемії коронавірусної інфекції. Але є харчова звичка, яка може нашкодити організму і викликати з боку імунітету ряд запальних реакцій.

Названа небезпечна для імунітету харчова звичка

що загрожує імунітету (фото з відкритих джерел)

Йдеться про зловживання продуктами, в яких міститься багато фруктози: кукурудзяного сиропу, меду, фініків, родзинок, інжиру, пакетованих соків і т. д. Фруктоза відрізняється від глюкози тим, що не викликає почуття насичення, тому з нею дуже легко переборщити.

Вчений Френсіс Крік зазначив, що фруктоза може підвищити ризик розвитку діабету другого типу, а також неалкогольної жирової хвороби печінки. Надмірне вживання цього моносахариду може сприяти розвитку запальних реакцій з боку імунітету. В результаті цього може відбутися пошкодження клітин і тканин організму, а це загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям.

Фахівці в ході досліджень з'ясували, що під дією високих доз фруктози відбувається зміна клітинних метаболічних шляхів, які активізують процеси, які підвищують рівень запальних цитокінів. А ці компоненти можуть спровокувати розвиток аутоімунних патологій.

Для того, щоб залишатися здоровими, дослідники рекомендують вкрай ретельно підходити до вибору продуктів.

Нагадаємо, що існують спеції, які варто додавати до страв не тільки для смаку, а ще й для збереження імунітету на тривалий час. Що це за спеції, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Світлана Фус розповіла, яке саме м'ясо варто вживати, щоб зміцнити імунну систему. Спеціаліст зазначила, що найкориснішим в цьому плані є куряче м'ясо, в ньому багато білка, який розщеплюється на амінокислоти, важливі для підтримки організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини