Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо спеції, які допоможуть зберегти імунітет
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо спеції, які допоможуть зберегти імунітет

Існують спеції, які варто додавати до страв не тільки для смаку

21 лютого 2021, 20:31 comments1308
Поділіться публікацією:

Зміцнити імунну систему можна не тільки за допомогою відомих медичних засобів, а ще й завдяки перевіреним рослинним альтернативам. Існують спеції, які варто додавати до страв не тільки для смаку, а ще й для збереження імунітету на тривалий час, передає видання Anywell.

Названо спеції, які допоможуть зберегти імунітет

Названо спеції, які допоможуть зберегти імунітет - фото з відкритих джерел

Куркума

Ця спеція надає стравам насичений смак, а ще й яскравий жовтий колір — і все завдяки куркуміну, який відомий своїм потужним протизапальним з'єднанням. Повідомляється, що за дією воно не поступається ібупрофену, при цьому не має побічних ефектів. Дослідження за участю тварин продемонструвало, що куркумін також здатний пригнічувати ріст грибків і пухлинних клітин.

Імбир

Відомо, що в прянощі міститься сесквітерпен — речовина, яка може протидіяти розвитку вірусів. Імбир також містить антимікробні сполуки, які допомагають при лікуванні інфекційних захворювань. Крім цього, він відомий своїми антибактеріальними, тонізуючими, а також загоюючими властивості.

Часник

Ймовірно, найвідомішою спецією для імунітету є часник. І хоча він має специфічний запах, фахівці рекомендують не шкодувати його для приготування страв. 12-тижневе дослідження британських вчених показало, що ризик захворіти на застуду в учасників, які вживали часник, знизився на 63%.

Раніше "Коментарі" розповідали, що дослідження показали високу ефективність насіння Чіа в підвищенні імунітету людини. Вживання Чіа 2-3 рази на тиждень знижує ризик зараження респіраторними захворюваннями на 30%. Крім цього, відмічено позитивний вплив продукту на поліпшення працездатності людини, тому їх вживання рекомендується спортсменам, співробітникам екстрених служб і працівникам інтелектуальної праці.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини