Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Одним з найважливіших харчових продуктів в нашому раціоні є м'ясо, адже воно збагачує організм білком — основним будівельним матеріалом. На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Світлана Фус розповіла, яке саме м'ясо варто вживати, щоб зміцнити імунну систему.
Спеціаліст зазначила, що найкориснішим в цьому плані є куряче м'ясо, в ньому багато білка, який розщеплюється на амінокислоти, важливі для підтримки організму в тонусі. Крім цього, куряче м'ясо менш калорійне, ніж інші, тому його часто включають до складу дієтичних страв.
Також в курячому м'ясі міститься калій, фосфор, вітаміни А, В1 і В2. Завдяки такому складу воно створює своєрідний захисний бар'єр для організму. Ті, хто часто вживає варену курятину, рідше хворіють на простудні захворювання.
Світлана Фус зазначила, що без амінокислот, з яких складається білок, наша імунна система не зможе працювати належним чином. Найважливішими для здоров'я є триптофан, лейцин, лізин, валін та інші.
У м'ясі курки 18-25 г повноцінного за амінокислотним складом білка, максимальну його кількість дає нам куряче філе. Вживаючи його по 100 г ви практично отримуєте половину тваринного білка, який необхідний організму на добу.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про найшкідливіший спосіб приготування м'яса.
Новини