Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо найшкідливий спосіб приготування м'яса
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найшкідливий спосіб приготування м'яса

У смаженому червоному м'ясі міститься багато шкідливих сполук

8 вересня 2020, 00:30 comments1233
Поділіться публікацією:

Щоб червоне м'ясо вийшло соковитим, смачним і корисним, потрібно вибрати правильний спосіб його приготування. Вчені з Університету Південної Австралії заявили, що під час смаження в м'ясі утворюються сполуки, які можуть нашкодити здоров'ю. Про це повідомляє видання Mdpi.

Названо найшкідливий спосіб приготування м'яса

pixabay.com

Дослідники відзначають, що при термічній обробці продукту в маслі утворюються ліпіди (звані кінцевими продуктами глікування), які можуть накопичуватися в організмі та стати причиною багатьох проблем зі здоров'ям. Так, що від приготування червоного м'яса на грилі, сковороді або фритюрі варто відмовитися, навіть, якщо воно виходить дуже смачним.

Доктор Пермана Део зазначив, що в обробленому м'ясі збільшується кількість шкідливих білкових з'єднань, які можуть спровокувати серцево-судинні захворювання, а також викликати ускладнення при цукровому діабеті.

Такі висновки експерти зробили виходячи їх результатів дослідження, в якому взяло участь 50 осіб. Добровольців розділили на дві групи, перша протягом чотирьох тижнів вживала смажене м'ясо, а друга — молочні продукти та відварне (тушковане) м'ясо. Експеримент показав, що в учасників з першої групи за місяць на 25% підвищився вміст шкідливого білка в організмі, який погано впливає на судини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не варто мити м'ясо перед приготуванням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини