Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато людей звикли мити м'ясо перед приготуванням, не замислюючись про те, що такі дії можуть лише нашкодити здоров'ю. Шеф-кухар Іван Шишкін розповів, чому не варто обполіскувати водою сире м'ясо, передає видання "Парламентська газета ".
Річ у тому, що сире м'ясо може містити грамнегативні бактерії, які викликають харчове отруєння. Спочатку вони потрапляють на руки, а потім в організм, провокуючи запальний процес. Ці мікроорганізми поширюватися на руки, інші продукти, кухонне приладдя і поверхні, якраз в процесі миття. Це називається перехресне забруднення.
І якщо в м'ясі ці бактерії гинути в процесі приготування, під дією високої температури, то на кухні та на наших руках вони залишаються.
Крім того, через воду сухожилля в шматку м'яса можуть набрякнути, а витягти з нього вологу потім дуже важко. В результаті цього, якість готової страви може зіпсуватися.
Перед приготуванням огляньте шматочок м'яса, щоб відокремити шкірку, залишки жиру, плівки або хрящі.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому м'ясо не можна вживати з томатним соком.
Новини