Головна Новини Здоров'я наше тіло Яка кількість алкоголю шкідлива для імунітету
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка кількість алкоголю шкідлива для імунітету

Алкоголь може призвести до розвитку багатьох захворювань

1 грудня 2020, 00:30 comments4395
Поділіться публікацією:

Всі знають про те, що алкогольні напої у великій кількості шкодять роботі організму, в тому числі й імунній системі. Але як визначити це дозування?

Яка кількість алкоголю шкідлива для імунітету

алкоголь (фото з відкритих джерел)

Згідно з даними клініки Mayo, спиртні напої можуть спровокувати розвиток безлічі захворювань, тому що послаблюють імунітет. Фахівці відзначили, що жінкам не рекомендується вживати в тиждень понад 8 напоїв міцного алкоголю, а чоловікам — понад 15 напоїв.

А дехто захоплюється випивкою, тому що вважає алкоголь — інструментом соціалізації, адже він розслабляє і допомагає людям спілкуватися. У такій ситуації, жінкам не рекомендують пити понад 4 напоїв протягом 2-3 годин, а чоловікам — понад 5.

Крім того, вагітним і людям, які не досягли 21 року, взагалі потрібно обмежити вживання будь-якої кількості алкоголю, якщо їм дорога їхня імунна система.

Варто відзначити, що спиртні напої негативно діють на мікрофлору кишківника, "вбиваючи" корисні бактерії, а також алкоголь пошкоджує імунні клітини, послаблюючи захист організму.

Доктор медичних наук Нейт Фавіно зазначив, що алкоголь може призвести до проблем з печінкою й інших органанів, так що варто контролювати свою дозування або зовсім відмовитися від цієї згубної звички.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як мінімізувати шкоду від алкоголю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Алекс

1 грудня 2020, 06:33

А размер ,,напитка", это литр, или полтора , в спиртовом эквиваленте?


Новини