Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар Комаровський назвав причини терміново звернутися до лікаря при болю в животі
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар Комаровський назвав причини терміново звернутися до лікаря при болю в животі

За словами фахівця, тривожними причинами можуть стати локалізація болю в правій нижній частині живота, а також присутність будь-яких проблем з сечовипусканням

14 січня 2021, 09:13
Поділіться публікацією:

Доктор Євген Комаровський на своїй сторінці у соціальній мережі розповів, коли потрібно негайно звернутися до лікаря при болю в животі.

Лікар Комаровський назвав причини терміново звернутися до лікаря при болю в животі

Євген Комаровський - фото з відкритих джерел

За словами фахівця, тривожними причинами звернутися за медичною допомогою є сліди крові в калі або блювотних масах, локалізація болю в правій нижній частині живота, а також присутність будь-яких проблем з сечовипусканням.

Євген Комаровський також зазначив, що якщо біль в животі супроводжується вираженою блідістю шкіри та пітливістю, діареєю або підвищеною температурою тіла, висипом або сонливістю варто також не зволікати з походом до фахівця.

Лікар звернув увагу на те, що в дитячому віці біль в животі найчастіше може бути пов'язана з підвищеним газоутворенням, спазмом кишечника або несвоєчасною дефекацією. Ці симптоми, на думку лікаря, є безпечними, а локалізуються вони в центральній частині живота, біля пупка. Якщо дитина скаржиться на болі в іншому, крім цього, місці живота, Євген Комаровський рекомендує звернутися до медичного закладу за консультацією та оглядом лікаря.

Нагадаємо, що у чималої кількості людей є специфічна реакція на холод — головний біль. Вона може бути звичайною, швидко зникати, а може і перетворитися на затяжну мігрень. Американські медики з'ясували, що ж впливає на організм людини та як із цим боротися.

Раніше портал "Коментарі" розповідав про те, що за даними досліджень, невилікуваний вчасно зуб може стати причиною гаймориту. Річ у тому, що уражений карієсом та не запломбований зуб є потенційним джерелом інфекції.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини