Головна Новини Здоров'я наше тіло 5 продуктів, що знижують гемоглобін
commentss НОВИНИ Всі новини

5 продуктів, що знижують гемоглобін

Вживання деяких продуктів може призвести до зниження гемоглобіну, що своєю чергою спричинить залізодефіцитну анемію

21 грудня 2020, 14:15 comments40981
Поділіться публікацією:

Багато з нас неодноразово чули про те, які продукти допомагають підняти рівень гемоглобіну. Однак є й такі продукти, які навпаки його знижують. Важливо знати, від чого краще варто відмовитися і чим перестати зловживати, щоб не шкодити здоров'ю.

5 продуктів, що знижують гемоглобін

ФОТО: З відкритих джерел

Гемоглобін є насиченими залізом білками, які утворюються на ранньому етапі формування еритроцитів, тобто червоних тілець крові. Саме він поширює кисень по нашому тілу, коли ми робимо вдих, а потім при видиху виводить з тканин вуглекислий газ. Основною функцією гемоглобіну є забезпечення киснем організму.

У разі, якщо гемоглобін у людини знижений, це відразу позначається на його стані. З'являється втома, підвищується температура, з'являється запаморочення, мерзнуть кінцівки, шкіра стає блідою. Це призводить до залізодефіцитної анемії, так званому недокрів'ю. Щоб цього уникнути слід знати, від чого відмовитися, щоб привести в норму гемоглобін.

1. Страви, що містять розсіл або оцет

Медики відзначають, що та оцет і розсіл негативно і навіть руйнівно впливають на кров.

2. Крупи

Каші знижують гемоглобін в крові та уповільнюють засвоєння заліза. Особливо такий вплив найбільше виробляє рис. Варто зауважити, що до цього списку не входить гречка.

3. Молочні продукти

У більшості молочних продуктів міститься кальцій. Він уповільнює біохімічні процеси, які пов'язані з залізом, а також гальмує кровотворну функцію.

4. Чорний чай

Чорний чай містить речовину під назвою танін. Саме танін заважає засвоєнню заліза і знижує гемоглобін.

5. Бобові

Самі по собі бобові містять невелику кількість заліза. Однак таніну в них міститься більше. А це як раз знижує біодоступність заліза.

Цими продуктами не варто зловживати. У разі, якщо у вас діагностована залізодефіцитна анемія, краще від них на час відмовитися і замінити їх продуктами, які підіймають гемоглобін.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, які продукти порушують метаболізм, а також про небезпеку манної каші.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини