Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів, які порушують метаболізм
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, які порушують метаболізм

Дієтологи радять уникати вживання цієї їжі і напоїв, щоб не сповільнювати обмін речовин в організмі

21 грудня 2020, 09:51 comments1100
Поділіться публікацією:

Метаболізм — природний біохімічний процес, за допомогою якого ваш організм перетворює їжу і напої в енергію. Чим ефективніше відбувається цей процес, тим менша ймовірність, що ви взагалі наберете зайві кілограми. Одна з головних причин, з якої обмін речовин може бути порушений — неправильне харчування. А саме вживання — деяких продуктів, які негативно впливають на метаболізм.

П'ять продуктів, які порушують метаболізм

ФОТО: З відкритих джерел

Алкоголь

Вживання великої кількості алкоголю за один присід може серйозно позначитися на швидкості метаболізму. Причина того, що алкоголь впливає на збільшення ваги, полягає не тільки в калоріях. Згідно з дослідженнями, вживання алкоголю знижує здатність організму спалювати жир на 73%. При надмірному вживанні алкоголю утворюється ацетальдегід. Ця високотоксична речовина викликає безліч порушень в травній системі вашого організму.

Фруктові соки

Такий напій, як фруктовий сік, серйозно погіршить раціон, тим більше якщо ви придбали його в магазині. Наприклад, всього один стакан класичного апельсинового соку без м'якоті вранці дає цілих 22 грами цукру. Коли ви споживаєте велику кількість солодкого, рівень глюкози в крові злітає до небес і це змушує ваш метаболізм сповільнюватися. Це означає, що ви спалюєте менше калорій і збільшуєте запаси жиру.

Морська сіль

Часте вживання морської солі може уповільнити метаболізм. Замість цього дієтологи радять обирати йодовану сіль, яка позитивно впливає на щитовидну залозу і, своєю чергою, на обмін речовин. "Без достатньої кількості йоду функція щитовидної залози порушується, і вашому тілу стає важче спалювати жир", — каже дієтолог Дана Джеймс з Food Coach NYC, яка пропонує вводити морські овочі у свій раціон не менше трьох разів на тиждень.

Енергетичні батончики

Батончики з граноли або з мюслів, які часто називають здоровою їжею, є однією з найбільш прихованих причин метаболічних порушень. У той час як їх вівсяна основа може допомогти знизити кров'яний тиск і рівень холестерину, велика кількість цукру, що міститься в батончиках, значно уповільнює обмін речовин.

Газована вода

Багато газованих напоїв підсолоджені кукурудзяним сиропом з високим вмістом фруктози. Оскільки метаболізм — це здатність вашого тіла перетворювати їжу в енергію, а фруктоза не перетворюється в пряму енергію, як глюкоза, вживання великої кількості цього підсолоджувача уповільнює обмін речовин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про побічні ефекти щоденного вживання газованої води.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини