Головна Новини Здоров'я наше тіло Три небезпечних для життя захворювання, викликаних карієсом
commentss НОВИНИ Всі новини

Три небезпечних для життя захворювання, викликаних карієсом

Карієс насправді набагато небезпечніше, ніж багато хто думає

5 січня 2021, 14:39
Поділіться публікацією:

Багато хто помилково звик вважати, що карієс — це щось незначне, що не завдає шкоди організму в цілому. Однак це далеко не так. Недостатній догляд за зубами також може скоротити ваше життя.

Три небезпечних для життя захворювання, викликаних карієсом

Карієс тягне за собою небезпечні захворювання - фото з відкритих джерел

Проведені вченими дослідження показують, що поганий стан порожнини рота збільшує ризик загальної смертності. Важливо знати, до чого може привести, на перший погляд, звичайний карієс і коли від нього терміново потрібно позбавлятися.

1. Передчасна смерть від онкології

Відсутність ретельного догляду за зубами збільшує ризик передчасної смерті від раку. Все через шкідливих бактерій, які живуть в порожнині рота. Дослідники виявили, що пацієнти, у яких була висока бактеріальне навантаження на поверхню зубів і кишень ясен, швидше за все, померли від раку завчасно. Їх ризик смерті збільшився на цілих 80%.

2. Серцево-судинний ризик

Поширеність серцевих захворювань у пацієнтів з пародонтитом або захворюваннями ясен на 25-50% вище, ніж у здорових людей. Вважається, що карієс або руйнування зубів і періодонтит сприяють запальному стану в організмі. Це постійне запалення може прискорити атеросклеротичний процес, в результаті чого бляшки осідають усередині артерій. Це призводить до потовщення артерій і ішемічної хвороби серця.

3. Захворювання ясен

Двоє з трьох дорослих у віці 65 років і старше страждають на захворювання ясен. Це пов'язано з поганою гігієною порожнини рота. Запалення ясен в результаті веде до втрати зубів, а також багатьом іншим, важливим проблемам зі здоров'ям.

Люди із захворюваннями ясен частіше страждають від підвищеного кров'яного тиску, діабету, ревматоїдного артриту, остеопорозу, хвороби Альцгеймера і пневмонії, хоча не доведено, що саме захворювання ясен викликає ці стани.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що нешкідливий недуг виявився ознакою раку, а також про те, що відбувається з організмом людини, який щодня їсть шоколад.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини