Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що відбувається з організмом людини, яка щодня їсть шоколад
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається з організмом людини, яка щодня їсть шоколад

Шоколад може принести здоров'ю людини велику користь

5 січня 2021, 10:42 comments1359
Поділіться публікацією:

Любителі щодня побалувати себе порцією шоколаду можуть навіть не здогадуватися, що відбувається з їх організмом в цей час. Для того, щоб він приносив здоров'ю максимальну користь, потрібно правильно підійти до вибору цієї солодощі.

Що відбувається з організмом людини, яка щодня їсть шоколад

Щоденне вживання шоколаду корисно для здоров'я - фото з відкритих джерел

Дослідження, опубліковане в журналі косметичної дерматології у 2009 році, показало, що щоденне вживання чорного шоколаду з високим вмістом флаванолів, вдвічі посилило захист від сонячного світла. Однак потрібно враховувати, що ті ж флаваноли можуть знизити артеріальний тиск.

Одне дослідження, проведене вченими з німецької університетської клініки Кельна та опубліковане WebMD, показало, що щоденне вживання 30 калорій шоколаду знижує кров'яний тиск у людей з ризиком розвитку гіпертонії. Секрет в тому, що вживати потрібно той шоколад, який містить найбільшу кількість какао. В учасників дослідження, які щодня їли білий шоколад, який не містить какао, не було абсолютно ніяких змін кров'яного тиску.

Щоденне вживання шоколаду під час полуденного спаду може поліпшити ваш настрій, але також може викликати сонливість. Хоча шоколад дійсно містить кофеїн, темний шоколад містить серотонін, який допомагає розслабитися.

За даними медичної дослідницької групи Johns Hopkins Medicine, люди, які їли темний шоколад, менше нервували. І це підтверджується деякими науковими даними. Після того як учасники щодня їли шоколад, дослідники виявили, що рівень гормону кортизолу, який викликає стрес, знизився. Це не тільки корисно для здорового глузду, але і більш низький рівень стресу, корисний для підтримки здоров'я серця. Ці гормони можуть допомогти знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що чому вафлі шкідливі для здоров'я, а також про те, що дієтологи з Японії назвали п'ять корисних властивостей кави.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини