Головна Новини Здоров'я наше тіло Комаровський розповів, за яких симптомів ГРВІ потрібно обов'язково звертатися до лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розповів, за яких симптомів ГРВІ потрібно обов'язково звертатися до лікаря

Одним з приводів для походу до лікаря є температура тіла вище за нормальну на сьомий день захворювання

17 січня 2022, 10:58
Поділіться публікацією:

Відомий український лікар Євген Комаровський назвав ознаки гострої респіраторної вірусної інфекції (ГРВІ), за яких необхідна кваліфікована допомога спеціаліста. Про це пише видання РБК-Україна.

Комаровський розповів, за яких симптомів ГРВІ потрібно обов'язково звертатися до лікаря

Євген Комаровський - фото з відкритих джерел

Так, приводом для звернення до лікаря є відсутність покращень стану здоров'я на четвертий день недуги, а також підвищена температура тіла на сьомий день ГРВІ.

Видання зазначає, що раніше Комаровський неодноразово повідомляв, що у разі виявлення ГРВІ за жодних умов не можна приймати антибактеріальні препарати. При цьому багато медиків продовжують призначати їх пацієнтам.

"Немає жодної вірусної хвороби, до протоколів лікування яких входять антибіотики", — звертає увагу відомий педіатр.

Помилкова теорія говорить, що під час боротьби з вірусною інфекцією організм людини слабшає, що згодом призводить до ускладнень, викликаних бактеріями.

За словами Євгена Комаровського, призначення антибіотиків не позбавить ризику отримати запалення легенів. Захворювання виникне, але тільки через бактерії, що вціліли після прийому антибіотика.

Зазначимо, що раніше медики розвінчали найпопулярніші міфи про антибіотики.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що, за словами лікаря Євгена Комаровського, люди часто помилково приймають головний біль за підвищений артеріальний тиск. При цьому медик зазначив, що цей стан не має симптомів. Якщо після виміру тиску тонометр дійсно показує високі значення, то Комаровський рекомендує прилягти та відпочити, а наступного ранку звернутися до сімейного лікаря.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини