Головна Новини Здоров'я наше тіло Коли потрібно турбуватися через хрускіт в суглобах
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли потрібно турбуватися через хрускіт в суглобах

Мануальний терапевт Андрій Кабичкін розповів, чому можуть хрустіти суглоби й коли варто звернутися до лікаря

19 квітня 2021, 20:35
Поділіться публікацією:

У багатьох людей з'являється хрускіт у суглобах, таке буває в результаті вироблення невеликої кількості синовіальної рідини. Мануальний терапевт Андрій Кабичкін пояснив, коли хрускіт суглобів вважається нормальним, а коли варто звернутися на обстеження до фахівця.

Коли потрібно турбуватися через хрускіт в суглобах

Хрускіт в суглобах (фото з відкритих джерел)

Фахівець відзначив, що після зими люди починають повертатися до більш активних та інтенсивних фізичних навантажень. Але за цей період через зниження активності в суглобах можуть виникати клацання і хрускоти. Це говорить про те, що синовіальної рідини недостатньо. Якщо людина веде активний спосіб життя, тоді у неї покращений кровообіг і синовіальна рідина виділяється краще, щоб змащувати суглоби.

Медик зазначив, коли люди хрумтять кісточками пальців — це звичайне явище, яке не вказує на будь-які патології. Але, коли хрест суглобів супроводжується болем, тоді це служить "тривожним" дзвіночком.

Відзначимо, що хрест в коліні може вказувати на артрит, остеоартроз, травми та малорухливий спосіб життя. Якщо в додатку до хрускоту спостерігається біль, набряк, почервоніння або ущільнення навколосуглобових тканини, це вказує на розвиток патологічного процесу. А ось хрест в хребті може приховувати такі хвороби, як остеохондроз, сколіоз, грижі, солевідкладення. Серед причин хрускіту в тазостегновому суглобі виділяють: артроз, подагру, запалення зв'язок, зношування суглобів.

Нагадаємо, експерти розповіли, чи небезпечно хрустіти суглобами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей стикаються з болем в суглобах, яка серйозно ускладнює життя. І дуже часто ця проблема може вказувати на ряд захворювань, які не можна залишати без уваги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини