Головна Новини Здоров'я наше тіло Кардіолог пояснила, що робити, якщо різко підскочив тиск
commentss НОВИНИ Всі новини

Кардіолог пояснила, що робити, якщо різко підскочив тиск

Лікар-кардіолог Анна Кореневич розповіла, що потрібно робити, якщо у вас різко підскочив артеріальний тиск

12 березня 2022, 00:30
Поділіться публікацією:

Артеріальний тиск може різко підскочити, особливо на тлі постійного стресу та паніки. Але не поспішайте приймати ліки, лікар-кардіолог Анна Кореневич розповіла, як швидко нормалізувати свій стан.

Кардіолог пояснила, що робити, якщо різко підскочив тиск

Що робити, якщо піднявся тиск (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що через різке підвищення тиску не варто панікувати й боятися, що у вас почнеться інсульт або інфаркт, тому що цього не станеться. Якщо у людини діагностована гіпертонія, потрібно просто прийняти базову терапію, призначену лікарем, і лягти спати.

Кардіологи кажуть, що небезпеку становить тривалий підвищений тиск, який фіксується кілька місяців чи років. Раптові стрибки здебільшого вказують на психоемоційну напругу.

Насамперед треба заспокоїтися. А це можна зробити за допомогою чашки чаю з м'ятою або гарячої ванночки для ніг, яка допомагає розширити судини ніг. Внаслідок їхнього розслаблення, тиск може знизитися.

Також можна відволіктися, увімкнувши якийсь нейтральний фільм чи улюблену музику, а ще можна почитати книгу.

Зменшити тиск допомагають піші прогулянки або навіть пробіжка. А ще краще попрактикувати медитування чи дихальну гімнастику.

Нагадаємо, що різкі стрибки тиску можуть виникати з різних причин, якщо проблема непокоїть часто, тоді варто сходити до лікаря, якщо тиск підвищився в результаті неправильного способу життя, тоді варто його переглянути, зокрема змінити раціон.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що артеріальний тиск є важливим показником здоров'я, тому його різкі стрибки можуть призвести до погіршення самопочуття. Стан, у якому спостерігається підвищений тиск, називають гіпертонією. Але діагноз може поставити тільки лікар, на основі як мінімум трьох контрольних вимірювань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини