Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Два продукти, які варто уникати гіпертонікам
commentss НОВИНИ Всі новини

Два продукти, які варто уникати гіпертонікам

Вчені з Великобританії розповіли, які продукти слід виключити з раціону, якщо вас часто турбує гіпертонія

31 жовтня 2021, 21:30
Поділіться публікацією:

Різкі стрибки тиску можуть виникати з різних причин, якщо проблема турбує часто, тоді варто сходити до лікаря, якщо тиск підвищився в результаті неправильного способу життя, тоді варто його переглянути, зокрема змінити раціон.

Два продукти, які варто уникати гіпертонікам

Які продукти не можна їсти при гіпертонії (фото з відкритих джерел)

Фахівці кажуть, що прихований ризик для здоров'я насамперед несе переїдання солодкого. Вчені з Великобританії попереджають, що вільний цукор, який додають у їжу або напої, варто обмежити в раціоні, особливо людям з гіпертонією.

"Їжа з додаванням цукру, як правило, висококалорійна і часто має невелику харчову цінність або її зовсім не має. Додаткова енергія може змусити вас додати до ваги, що може підвищити ваш кров'яний тиск", – кажуть експерти.

Приправи, такі як кетчуп, майонез та салатові заправки також містять доданий цукор. Сюди входять і кондитерські вироби, безалкогольні напої, фруктові соки, булочки тощо.

Другий продукт, який потрібно обмежити у своєму раціоні – сіль. Експерти кажуть, що чим більше солі ви їсте, тим вищий ваш тиск.

"Намагайтеся з'їдати менш як 6 г солі на день, що становить приблизно чайну ложку", – радять вчені.

Вони також зазначили, що деякі продукти, наприклад, багаті на калій, можуть протидіяти шкідливим наслідкам вживання солі.

Як пояснює Американська кардіологічна асоціація (AHA), чим більше калію ви їсте, тим більше натрію ви втрачаєте із сечею. Калій також допомагає зняти напругу в стінках судин, що допомагає ще більше знизити артеріальний тиск", – пояснює AHA.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що буде, якщо не лікувати гіпертонію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини