Головна Новини Здоров'я наше тіло Експерти розповіли, кому не варто носити золото
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, кому не варто носити золото

Золото – найцінніший шляхетний метал, тому прикраси з нього користуються великою популярністю, але дізнайтеся, кому їх краще не носити

15 грудня 2021, 15:10 comments1749
Поділіться публікацією:

Прикраси із золота є практично у всіх, але багато хто не здогадується, що вони можуть бути небезпечними для здоров'я. Експерти зазначили, кому краще відмовитися від коштовностей із цього металу.

Експерти розповіли, кому не варто носити золото

Кому не варто носити золото (фото з відкритих джерел)

За твердженнями лікарів, золото здатне уповільнювати в організмі обмінні процеси, на тлі чого зростає ризик розвитку депресивного стану. Тому відмовитися від цього металу слід людям, які мають проблеми з нервовою системою. Носіння прикрас із золота лише стимулюватиме негативний вплив на організм.

Небезпеку також золоті прикраси представляють для епілептиків через те, що в окремих випадках здатні спровокувати напади.

За твердженнями фахівців, популярний у ювелірній справі дорогоцінний метал має різний вплив на здоров'я, тому якщо при носінні прикрас людина помітила погіршення самопочуття, краще відмовитися від таких аксесуарів або звести їх до мінімуму.

Нагадаємо, що дослідник Володимир Баулін розповів, що інертні наночастинки золота здатні ефективно знищувати небезпечні мікроби — в основі цього механізму лежить їхня здатність деформувати клітинні стінки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що срібло є вкрай популярним металом, який людство шанує з давніх часів. З нього стали виготовляти прикраси, посуд та культові предмети для ритуалів та обрядів. Срібло не дарма порівнювали з чистотою, світлом і приписували здатність протистояти злим духам. Експерти розповіли, як носіння срібних прикрас може позначитися на здоров'ї людини.

Читайте також, що швейцарські вчені представили унікальну розробку – новий різновид золота, яке може бути в 5-10 разів легшим за звичний нам метал.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини