Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені розповіли про лікувальні властивості золота
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли про лікувальні властивості золота

Прикраси із золота цінувалися з давніх часів

13 січня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Дорогоцінні метали мають певні властивості, які позитивно впливають на організм. У цей список входить і золото — один з найцінніших і популярних металів. Іспанські вчені в ході нового дослідження з'ясували, що золото допомагає боротися з потенційно небезпечними мікроорганізмами.

Вчені розповіли про лікувальні властивості золота

чим корисне золото / фото: socketmira.ru

Фахівці з'ясували, що в складі цього дорогоцінного металу присутні інертні наночастинки, які наділяють золото антимікробними властивостями. Товщина цих наночастинок була в 8 разів менше, ніж товщина людської волосини, але вченим вдалося проаналізувати їх склад і дію на організм.

Дослідник Володимир Баулін розповів, що ці інертні наночастинки золота здатні ефективно знищувати небезпечні мікроби — в основі цього механізму лежить їх здатність деформувати клітинні стінки.

"Золото є одним з найбільш хімічно неактивних металів, але цей факт не заважає йому бути ефективним антибактеріальним засобом", — підсумував учений.

Відомо, що прикраси з золота з давніх часів цінувалися за свою красу, витонченість і вишуканість. Вважається, що цей дорогоцінний метал покращує зір, знижує стрес, нервове напруження і депресивний стан. Також золото допомагає поліпшити роботу серцево-судинної системи, приводячи в норму тиск і серцевий ритм.

Нагадаємо, що визначити справжнє золото від підробки не просто без фахової оцінки. Але, якщо у вас немає можливості звернутися до фахівця, тоді розпізнати підробку можна самостійно, застосувавши кілька прийомів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в жовтні 2020 року з'явилася інформація про те, що в селі Мужієво на Закарпатті, компанія "Avellana Gold" відновить видобуток золота через 15 років простою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини