Головна Новини Здоров'я наше тіло Чи справді кава вимиває кальцій з організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді кава вимиває кальцій з організму

Кальцій - дуже важливий елемент в організмі людини

14 січня 2021, 15:00 comments1015
Поділіться публікацією:

Мільйони людей не уявляють свій день без кави, хоча знають, що зловживати напоєм не варто. Кажуть, що його часте вживання призводить до вимивання кальцію з організму. Але чи так це?

Чи справді кава вимиває кальцій з організму

чи виводить кава кальцій з організму (фото з відкритих джерел)

Відомий дієтолог Світлана Фус розповіла, що кава, попри деякі свої переваги, дійсно змінює кислотно-лужний баланс і виводить з організму такий важливий мікроелемент, як кальцій. Одна чашка напою, який бадьорить здатний вивести близько 6 мг кальцію, але, якщо вживати в день 1-2 маленькі чашки кави, шкоди це не принесе, адже людина вживає різні продукти, що містять кальцій, які й поповнюють його баланс.

А ось у людей, які п'ють каву, не замислюючись про її кількості (4 і більше чашок в день), можуть виникнути проблеми. Цей ароматний напій буде не тільки виводити кальцій, але і перешкоджати його засвоєнню в кишківнику, що негативно може відбитися на загальному самопочутті. В результаті у людини з'являться проблеми з зубами, м'язові судоми, порушення в роботі серцево-судинної системи та інше.

Експерт підкреслила, що поповнити запас кальцію допоможуть молочні продукти (молоко, тверді сири), а також мигдаль, яйця, риба, а також зелені овочі, горіхи. Одне з джерел кальцію - питна вода (в 1 літрі його міститься до 350-500 мг).

Нагадаємо, лікарі розповіли, що буде з організмом людини, якщо вона буде кожен день вживати каву, але тільки в розумних кількостях.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кава, як і інші напої, у великій кількості, може нашкодити здоров'ю, тому важливо прислухатися до свого організму. При яких симптомах краще виключити її з раціону?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини