Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде з вашим організмом, якщо ви кожен день будете пити каву
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з вашим організмом, якщо ви кожен день будете пити каву

Головне - пам'ятати про правильну дозу випитого кофеїну

21 грудня 2020, 19:00 comments1027
Поділіться публікацією:

Більшість людей любить починати свій день з цього ароматного і смачного напою. І це дійсно хороша звичка, яка не тільки бадьорить, але і підтримує здоров'я. Звичайно ж, якщо тільки нею не зловживати.

Що буде з вашим організмом, якщо ви кожен день будете пити каву

Кава. Фото: unsplash

Знижує ризик захворіти на рак

У складі кави є антиоксиданти, які не тільки захищають клітини від старіння, а й здатні захистити від раку. Вчені заявили про те, що кілька чашок кави в день істотно знижують ризик розвитку діабету, хвороби Паркінсона, деменції, цирозу печінки і деяких видів раку.

Покращує настрій і самопочуття

Дефіцит кофеїну може привести до того, що зникне концентрація уваги і погіршиться пам'ять. У 2013 році Гарвардською школою суспільної охорони здоров'я було проведено наукове дослідження, яке показало, що регулярне вживання натуральної кави знижує ризик розвитку депресії, а також покращує настрій.

Покращує пам'ять і когнітивні здібності

У журналі Nature Neuroscience було опубліковано дослідження, згідно з яким, на протязі 24 годин після введення кофеїну у пацієнтів підвищувалася здатність до утримання в пам'яті нової інформації.

Підвищує витривалість

Виявляється, кава позитивно впливає не тільки на мозок, але і на фізичну витривалість. Ідеальна доза кофеїну від вчених виглядає наступним чином: людині вагою 60 кілограм достатньо 2,5 чашок звичайної кави середньої міцності.

Сприяє зниженню ваги

Одна-дві чашки кави в день допоможуть скинути зайву вагу, якщо вона є. Тому що кофеїн прискорює метаболізм. Плюс, кофеїн сам по собі є сильним жироспалювачем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені довели, що каву ніхто не любить. Більшість людей люблять починати свій ранок з чашечки ароматної кави. Але експерти з Німеччини зробили несподівану заяву: цей напій викликає сильну залежність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини