Головна Новини Здоров'я наше тіло Які симптоми говорять про те, що пора відмовитися від кави
commentss НОВИНИ Всі новини

Які симптоми говорять про те, що пора відмовитися від кави

Кава може зашкодити, тому варто прислухатися до сигналів організму

13 червня 2020, 11:40 comments2005
Поділіться публікацією:

Не всі можуть встояти перед ароматною чашкою кави, адже цей напій має приємний смак і підвищує заряд енергії. Але якраз саме в ньому варто знати міру. Кава, як і інші напої, у великій кількості, може зашкодити здоров'ю, тому важливо прислухатися до свого організму. При яких симптомах краще виключити її з раціону?

Які симптоми говорять про те, що пора відмовитися від кави

Болі в шлунку

Підбадьорливий напій не можна пити на голодний шлунок, особливо тим, у кого гастрит або виразка. Справа в тому, що кава підвищує кислотність і "роз'їдає" стінки шлунка. Пом'якшити його дію допоможе додавання молока або вершків. Але, якщо болі в животі почали турбувати після кожної чашки кави — відмовтеся від неї.

Занадто сильне серцебиття

Якщо навіть кава не бадьорить ваш мозок, це не означає, що вона не діє на інші органи. В гонитві за високою ефективністю ви можете отримати такий прискорений серцевий ритм, що він у підсумку виллється у великі проблеми і захворювання серця. А ще як мінімум загрожує запамороченням, непритомністю, стрибками тиску.

Діарея

У каві є досить сильний проносний ефект за рахунок подразнення кишечника. Але якщо без явної причини почалася діарея, варто хоча б тимчасово відмовитися від кави.

Головний біль

Надлишок кофеїну викликає втому і головний біль — зовсім не той ефект, до якого ви прагнете, випиваючи п'яту чашку еспрессо за день. Якщо головні болі почастішали — варто відмовитися від напою, поки проблема не стала більш серйозною, адже організм не буде попереджати про небезпеку даремно.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кава здатна впливати на сексуальне життя. Як же вона діє?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини