Головна Новини Здоров'я наше тіло Це варто знати: яка поза ідеальна для сну
commentss НОВИНИ Всі новини

Це варто знати: яка поза ідеальна для сну

Ця поза дозволяє краще розслабитися

21 березня 2021, 23:50
Поділіться публікацією:

Сон — важлива складова нашого здоров'я, як фізичного, так і емоційного. Але варто звернути увагу і на позу, в якій ви спите. Лікар-невролог Євген Соков розповів, в якому положені спати найкраще.

Це варто знати: яка поза ідеальна для сну

Як краще спати (фото з відкритих джерел)

Іноді людина прокидається вранці й не може зрозуміти, чому їй болить голова або спина, а вся справа в неправильній позі, яка не дозволила їй повністю розслабитися. Лікар каже, що потрібно відмовитися від сну на животі, тому що в такому положенні голову доводиться повертати набік, через це дихальні шляхи, артерії та вени шиї, які забезпечують кровообіг головного мозку, починають перегинатися.

А ідеальним, за словами фахівця, вважається сон на правому боці з трохи зігнутими руками та ногами. Така поза дозволяє тілу розслабитися і відновити сили, і правий бік краще вибирати, тому що в цьому положенні відбувається менше навантаження на серце.

Крім того, фахівець зазначив, що потрібно привчати себе лягати спати раніше, десь о 10 вечора. І сон повинен тривати не менше 7 годин, краще ближче до 8 годин. Причому незалежно від того, будні це дні або вихідні.

Нагадаємо, дослідники заявили, що сон на животі подібний бомбі уповільненої дії. Регулярний відпочинок в такій позі може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, зокрема до порушення дихання, "збою" в роботі серцево-судинної системи та поганому зовнішньому вигляду

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що є звички, які можуть "красти" наш сон. Від чого краще відмовитися перед нічним відпочинком, щоб його не порушити, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини