Головна Новини Здоров'я наше тіло Що краде наш сон: звички, про які потрібно знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Що краде наш сон: звички, про які потрібно знати

Перед сном важливо дотримуватися певних правил

23 лютого 2021, 21:15
Поділіться публікацією:

Сон є невід'ємною частиною нашого життя, адже з його допомогою ми відновлюємо енергію. Без нормального і якісного нічного відпочинку людина відчуває себе втомленою і розбитою. Як цьому запобігти? Експерти розповіли, від чого краще відмовитися перед сном, щоб його не порушити.

Що краде наш сон: звички, про які потрібно знати

що не можна робити перед сном / фото: senivpetro / freepik.com

Відмовтеся від гострої їжі

Дієтологи рекомендують вживати їжу за 3-4 години до сну, щоб організм не витрачав енергію на її переварювання, особливо якщо вона важка. Прийом їжі може підвищити температуру вашого тіла, а гостра їжа і зовсім спровокувати печію, через яку ви не зможете заснути нормально.

Не пийте післяобідню каву

Після обіду не варто захоплюватися кофеїном, тому що він впливає на аденозин, який є побічним продуктом роботи мозку, коли він накопичується в досить великих кількостях, людина починає відчувати втому. Зловживання кави приведе до того, що заснете ви пізно, але не міцно, тому не зможете повноцінно відпочити.

Не їжте на ніч шоколад

У шоколаді також міститься кофеїн, хоч і в невеликій кількості. Але експерти все ж радять відмовитися від нього ввечері, щоб поліпшити сон.

Не пийте міцний чай

Замість міцного чаю, який може надати вам бадьорості та енергії перед сном, краще випийте ромашковий — він має заспокійливий і розслаблюючий ефект.

Не пийте алкоголь

Попри те, що багато хто використовує алкоголь в якості снодійного, пити його перед сном не рекомендується. Через спиртне ви можете швидко заснути, але сам сон буде неспокійним і переривчастим.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що робити, щоб не засинати на ходу і перемогти сонливість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини